Gör som dina mor- och farföräldrar, lägg tandkräm i toalettpappersrullen: vi förklarar varför

av Hilda Maria Morgan

07 Juli 2023

Gör som dina mor- och farföräldrar, lägg tandkräm i toalettpappersrullen: vi förklarar varför
Advertisement

Tandkräm och toalettpapper är produkter som alltid finns i våra badrum och viktiga för vår dagliga hygien. Men kanske inte alla vet att tandkräm är mycket användbar inte bara för välbefinnandet i vår munhåla, utan också för många andra ändamål. Denna pasta är faktiskt en ovärderlig allierad även vid daglig städning i hemmet och om den används tillsammans med toalettpapper förstärks dess egenskaper ytterligare.

Våra mor- och farföräldrar kände redan till några användbara hushållsstädningsknep som innebar användning av tandkräm, både på egen hand och i kombination med toalettpapper. För personlig vård, till exempel, är tandkräm mycket användbar för att bleka naglar, ta bort dålig lukt från händer och fläckar orsakade av hårfärgning. Inom städning kan vi istället dra nytta av tandkräm för att putsa skor, ta bort repor från CD- och DVD-skivor, rengöra silversmycken och strykjärnet, få bort dålig lukt från nappflaskor och förhindra att simglasögonen immar. Nedan föreslår vi möjliga användningsområden för daglig rengöring genom att använda den mycket användbara tandkrämen.

Creativo

Creativo

Det finns flera sätt på vilka du kan använda tandkräm, på egen hand eller i kombination med toalettpapper, för hushållsrengöring:

  • eliminera dålig lukt: ofta orsakad av överdriven användning av kemikalier, dessa lukter kan komma från toaletten eller från sanitetsrören. Förutom att använda bikarbonat och vinäger för rengöring, kan du förbereda en pasta med 2 matskedar tandkräm och 1 skopa sköljmedel. Bred ut den på insidan av toalettpappersrullen: när den avdunstar kommer den gradvis att släppa sin doft och samtidigt parfymera hela rummet.
  • ta bort fläckar från kläder: ett annat mycket användbart sätt att dra fördel av tandkräm är att ta bort fettfläckar från kläder. Applicera en liten mängd tandkräm på en bit fuktad toalettpapper och använd för att gnugga på fläcken, som omedelbart kommer att blekna. För denna uppgift, välj en tandkräm gjord av naturliga och icke-slipande ingredienser, för att inte skada dina kläder.

Kände du redan till dessa knep?

Advertisement