4 hotellrumsartiklar du aldrig ska använda enligt insiders

av Hilda Maria Morgan

08 Juli 2023

4 hotellrumsartiklar du aldrig ska använda enligt insiders
Advertisement

När du reser hoppas du alltid att hitta ett boende som är välskött och där reglerna för god hygien alltid respekteras för att alltid garantera skyddet av din hälsa. Och detta är en av huvudorsakerna till att vi, när vi väljer var vi ska bo, undviker de ställen som uppenbarligen är av låg kvalitet.

Idag hjälper internet oss att göra rätt val även genom kundrecensioner, som ger oss intressant information om de boenden vi överväger utifrån deras personliga erfarenhet. Tyvärr är dock utmärkta recensioner inte alltid synonymt med korrekt hygien. Det finns faktiskt några dolda brister i förvaltningen, som bara de som jobbar på hotellen kan få insyn i.

Här nedan avslöjar vi vilka de 4 objekt som du bör undvika att använda enligt hotellchefer och servitörer är.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Enligt de som arbetar på hotell finns det fyra huvudobjekt du måste vara uppmärksam på när du bor på ett hotell:

1.       Det första att se upp med – och absolut undvika att använda! – det är kaffemaskinen. Faktum är att städare vanligtvis har för vana att begränsa sig till att rengöra maskinens tank, inte hela systemet och rören, så du kan hitta rester av drycker som gjorts av tidigare användare av rummet i kaffekannan. Eller något ännu värre, vem vet om tidigare kunder har spillt något inuti maskinen – Det finns skräckhistorier om att folk även tvättar små kläder i tekannor eller lämnar kroppsvätskor där i.

2.       En annan sak som det av hygieniska skäl är bäst att undvika att använda när man är på hotell är påfyllningsbara badrumsprodukter. Engångstvål och duschschampo tillhandahålls vanligtvis, men det kan ibland hända att man hittar påfyllningsbara flaskor. Se i så fall till att flaskan är ny. Även här är det inte ovanligt att man stöter på historier om människor som jobbar på hotell och säger om "den gången späddes schampoflaskan ut av någon gäst med..." det är bäst att inget veta.

3.       Har du någonsin hittat glas på hotellrummen där du bott? Vi hoppas för din skull att du inte har använt dem, de är absolut motsatsen till hygien. Plastmuggar i engångsförpackningar är mycket bättre, eller att använda din egen vattenflaska.

4.       Slutligen råder vi dig att undvika att använda överkastet, hotell tvättar det inte för varje kund och du vet aldrig vem som har sovit på det före dig. Och vad hen har gjort. Medan du ändå är igång, leta också efter vägglöss innan du slår dig ner i sängen – det innebär några minuters jobb, men det kommer att spara dig en enorm mängd krångel.

Du har tappat reslusten, eller hur? Eller så kanske du fått bråttom att köpa en husbil?

Advertisement