Uppgradera dina resor med dessa 8 tips för hotellvistelser

av Hilda Maria Morgan

09 Juni 2023

Uppgradera dina resor med dessa 8 tips för hotellvistelser
Advertisement

När du är på resande fot är det väldigt lätt hänt att råka ut för irriterande och oväntade händelser, som oåterkalleligt kan förstöra vårt humör, vilket gör att vi upplever vår semester mer som ett straff än som en stunds avkoppling. Det kan vara ett smutsigt eller för litet eller inte särskilt ljust rum, men också ett olämpligt badrum, en dåligt designad dusch som gör så att vatten kommer ut över hela golvet när du använder den, en säng som inte är precis jättebekväm. Ibland kan besvären vara utanför vårt rum, till exempel ett bullrigt område, en oaptitlig frukost eller oförskämd personal.

Tyvärr kan vi inte i förväg veta vad som väntar oss när vi väl kommer till hotellet, men vi kan utrusta oss så att dessa olägenheter inte får alltför stor inverkan på vår resas framgång. I den här artikeln har vi samlat 8 användbara tips som du kan omsätta i praktiken från och med din nästa resa, för att njuta av din semester till fullo.

Advertisement

1. Be om ett hörnrum

1. Be om ett hörnrum

Wikimedia Commons

Dessa rum har vanligtvis ett större badrum och en bättre utsikt, för samma pris som alla andra. Om ett sådant rum inte är tillgängligt kan du be om ett rum på översta våningen; på så sätt kommer du inte att störas av något ljud.

Advertisement

2. Två nycklar

2. Två nycklar

Loftcwyouth/Wikimedia Commons

Be alltid om två nycklar till ditt rum, även om du reser ensam. Denna hjälp kommer att tillåta dig att alltid ha en av de två magnetiska nycklarna i nyckelfacket i rummet, även när du är ute, för att säkerställa en behaglig temperatur när du kommer tillbaka, men också för att hålla alla tekniska enheter laddade.

3. Resväskorna i badkaret

3. Resväskorna i badkaret

Pixabay

Så fort man anländer till sitt rum är ens första instinkt att tömma din resväska och ta på sig semesterkläderna. Det bästa du kan göra är dock att lägga din resväska i badkaret. Detta för att förhindra att eventuella parasiter som finns i sängen angriper allt ditt bagage också. På så sätt skyddar du dig från ett mycket irriterande besvär.

4. Handdukar

4. Handdukar

Pxhere

dyrare hotell ingår handdukar i priset som du kan ta det med dig i slutet av din vistelse; var uppmärksam på de billigare hotellen istället: de kommer att debitera dig kostnaden för handdukarna om du bestämmer dig för att ta dem med dig.

5. Stör ej

5. Stör ej

Phrontis/Wikimedia Commons

Om du inte vill att någon ska gå in i ditt rum när du är ute, inte ens för att städa, så är det bara att lämna "stör ej"-skyltendörrhandtaget, som om du fortfarande var kvar i rummet.

Advertisement

6. Skomössa

6. Skomössa

AsherGray/Reddit

Om dina skor i slutet av din semester är smutsiga och du måste lägga tillbaka dem i resväskan är det bäst att inte riskera att smutsa ner alla dina kläder också: ta duschmössan som finns på ditt hotellrum och sätt in skorna i den. Då kommer skosulorna inte smutsa ner något i din resväska.

7. Badtofflor

7. Badtofflor

Uri Tours/Wikimedia Commons

Badtofflorna för engångsbruk på ditt hotellrum kommer att slängas efter din avresa. Du kan ta dem med dig och alltid ha dem i resväskan inför framtida resor: du vet aldrig när de kan komma till användning!

Advertisement

8. Gratis produkter

8. Gratis produkter

Pixabay

Inte bara handdukar och badrumstillbehör: hotellrummen är ofta också utrustade med många andra tillbehör som man kan ta med sig hem om man vill. Till exempel är många rum utrustade med en vattenkokare och ett urval av teer och kaffe, som du kan konsumera på plats eller ta med dig hem. Men inte bara. I vissa fall kan till och med pennor, paraplyer och muggar som kan tas med. Fråga i receptionen på ditt hotell.

Vilka strategier använder du för att njuta av din semester i lugn och ro?

Advertisement