Prydliga och bekväma att använda: 13 tips för att perfekt organisera din garderob

av Hilda Maria Morgan

08 Juli 2023

Prydliga och bekväma att använda: 13 tips för att perfekt organisera din garderob
Advertisement

En effektivt organiserad garderob sparar dig mycket ansträngning. Du vet de tillfällen då du letar efter ett klädesplagg att snabbt ta på dig, men när du öppnar garderobsdörrarna hittar du bara en massa kläder som du måste rota igenom i blindo bara för att behöva slösa ännu mer tid på att ordna om allt sen? Tja, det finns fall då det, på grund av brist på extra utrymme, inte finns mycket att göra förutom att kanske offra några plagg till överflödets gud, men andra gånger handlar det om att organisera det tillgängliga utrymmet på ett bättre sätt. Om du kan ha en vrå eller till och med ett rum att använda som garderob, är det synd att inte använda dig av denna lyx.

Nedan hittar du några användbara idéer för att organisera kläder och accessoarer för att fp en garderob som både är prydlig och bekväm att använda.

Advertisement

I lådor, oavsett hur smala eller djupa de är, finns det alltid mer plats och ordning för allt om du använder avdelare. De är väsentliga speciellt för små tillbehör.

Advertisement

Fyrkantiga och lika stora fack är perfekta för bälten, som på så vis alltid förblir i sikte. Men de skulle också fungera för underkläder, eller kanske halsdukar och sjalar.

Pannband och hårband kan placeras på särskilda stöd, vilket gör att de kan radas upp. De kan sättas på de översta hyllorna, men det beror på hur ofta du använder dem.

Har du plats för en inbyggd garderob eller kanske en nisch i väggen? Det kan tyckas som ett slöseri att tilldela det helt till ett skoställ, men om denna nisch verkligen samlade alla skor som finns runt om i huset skulle mycket utrymme frigöras på andra ställen!

Om utrymmet däremot är begränsat, så är skoställ av fickor eller ett annat liknande system som kan hängas på dörrar alltid bekväma för att inte behöva belamra ett rum med särskilda möbler.

Advertisement

Om skorna däremot hamnar i garderoben, kan det vara bra att veta att du fortfarande kan hålla hyllorna fria genom att hänga de mest voluminösa skorna, som stövlar.

Det är ok att vika och stapla på hyllorna, men det finns alltid ömtåligare plagg som man inte använder så ofta. Dessa plagg skyddar du bäst skydda med hjälp av lådor, speciellt sådana med genomskinlig front så att du tydligt kan se vad som finns inuti.

Advertisement

Om damm och spindelväv inte är en daglig risk är det användbart att skapa garderobshörn med klädeshängare som de som finns i klädesbutiker, som du också kan göra själv med specialmonterade rör.

Det finns de som aldrig ger upp den ordning som korgar kan ge, och numera finns de verkligen i alla former och färger!

Advertisement

Oavsett om det är en vrå, ett hörn eller ett riktigt rum, kan det alltid vara bra att ha några kläder eller tillbehör som används ofta i vagnar med hjul, som kan flyttas vid behov.

Var uppmärksam på detaljerna som också skapar komfort vid användning: till exempel smart belysning som kan installeras i varje fack för att alltid ha bästa sikt över allt.

Advertisement

När garderoben delas av flera personer, eller om det är barnens, samt om du vill organisera de olika kategorierna av kläder, använd dig av avdelare som placeras mellan galgarna.

Och för att påskynda insamlingen av smutsiga kläder till tvätten, överväg alltid om det finns ett sätt att sätta in några korgar, även infällbara, någonstans!

Hur skulle din drömgarderob se ut?

Advertisement