Res lätt: 10 föremål att ta bort från ditt semesterbagage

av Hilda Maria Morgan

05 Juli 2023

Res lätt: 10 föremål att ta bort från ditt semesterbagage
Advertisement

Varje år, punktligt som en klocka, dyker alltid samma fråga upp: vad ska jag packa till semestern? Och varje gång fyller vi våra resväskor med allt möjligt, för att senare inse, när det är dags att packa dem igen inför hemresan, att hälften av de föremål vi tog med ​​har legat oanvända och bara gjort vår resväska tyngre i onödan och tagit upp plats som vi istället hade kunnat lämna till souvenirer.

När vi reser med flyg blir detta problem ännu mer akut: om vi har valt resealternativet med enbart handbagage är det en riktig utmaning att lyckas lägga allt i resväskan och samtidigt respektera reglerna för storlek och vikt.

I år lär vi dig att resa lätt, med hjälp av den här listan på 10 artiklar som du omedelbart kan ta bort från ditt bagage.

Advertisement

1. Hårtorken

1. Hårtorken

Creativo

Idag finns inget hotell, pensionat, hyresvärd, bed and breakfast som inte har hårtorkrummen. Och du kommer säkert att kunna hitta en även när du campar eller ska sova på ett vandrarhem. Lämna hårtorken hemma, du hittar en lösning för dina långa lockar. Även om det skulle vara torrschampo.

Advertisement

2. Tvättmedel

2. Tvättmedel

Creativo

En liten flaska handtvättmedel kan verka som en bra idé för att undvika att bära med sig för mycket kläder. Men låt oss vara ärliga: hur många gånger har du använt det under alla dessa år? Om du verkligen skulle fläcka ner din favorittröja första dagen kan du lösa problemet med en alldeles vanlig handtvål.

3. Hemelektronik

3. Hemelektronik

Creativo

Är du verkligen säker på att du behöver en mp3-spelare, en kamera, en surfplatta och en bärbar dator? Såvida du inte är en professionell fotograf (då är branschens utrustning, även om den är i reducerat format, ett måste) eller du inte tänker jobba också under semestern (men vad är det då för semester?) så är det enda material du behöver i din resväska en laddare. För allt annat har du redan en enda enhet som klarar alla de andras uppgifter mycket bra. Och den är alltid redo och nära till hands i fickan.

4. Sminkfodral

4. Sminkfodral

Wallpaperflare

Under semestern kan du avstå från det perfekta sminket för varje tillfälle: reducera din packning av smink till några viktiga produkter, om ett speciellt tillfälle uppkommer kommer det att vara ett tillfälle att unna dig lite shopping.

5. Schampo och duschtvål

5. Schampo och duschtvål

Creativo

Att veta att du är ren och luktar gott är utan tvekan ett väsentligt behov, men även om du kan välja reseformatet, som numera kan köpas överallt, tar schampo och shower gel upp plats i onödan i din packning. Precis som med hårtorken är varje boende idag utrustat med ett välkomstpaket som även innehåller dessa produkter. Och om du verkligen är på semester mitt ute i ingenstans, undrar vi var du hittar rent vatten för en dusch, men du kan fortfarande tvåla in dig med en tvål. På marknaden hittar du fasta tvålar lämpliga för att duscha och tvätta hår. Minsta storlek med maximal avkastning.

Advertisement

6. Böcker

6. Böcker

Creativo

En bok är ett måste under parasollet, men särskilt om du är en frekvent läsare vet du hur tunga pappersvolymerna kan vara. Om du inte vill ge upp nöjet att läsa, men vill skydda ryggen, ta med dig en e-boksläsare: den väger väldigt lite, tar ännu mindre plats, innehåller tusentals volymer, du kan ladda ner nya när som helst och du kommer inte vara tvungen att välja innan avresa. Läsupplevelsen är förstås inte lika givande, men under några dagar kan du säkert anpassa dig. Om du tycker att denna regel verkar motsäga regel nummer 3, kom ihåg att din smartphone även kan ersätta den här enheten.

7. Skor

7. Skor

Creativo

När du förbereder din resväska tänker du kanske på de tusen möjliga tillfällen som kan uppstå under semestern och bestämmer dig för att ta med hela skohyllan. Om du tänker efter kommer du dock att inse att du inte behöver mer än 2 eller 3 par skor, de du faktiskt kommer att använda under din semester.

Advertisement

8. Kläder

8. Kläder

Creativo

Samma sak gäller här som för skorna: du ska på semester, du ska inte flytta. Under några dagar kommer du säkert att vara mer bekväm med färre kläder, du kan strunta i aftonklänningen och överflödiga underkläder. Och bara några utvalda plagg räcker för att täcka dig i händelse av kyla.

9. Guider och kartor

9. Guider och kartor

Pixabay

För dessa objekt upprepar vi samma argument som redan har gjorts med böcker och elektronik: de är mycket tunga och skrymmande och idag finns internetuppkoppling praktiskt taget överallt, du kan använda din smartphone för att orientera dig och hitta värdefull information om platserna du ska till. Och om din resa har som mål ett resmål utan anslutning, hittar du säkert allt du behöver på plats.

Advertisement

10. För säkerhets skull

10. För säkerhets skull

Pixabay

Att alltid vara förbereddalla händelser är viktigt också när du reser, men du behöver inte ta med dig hela apoteket hemifrån. De mediciner som är nödvändiga för dig kommer att räcka, för allt annat hittar du lätt ett apotek på plats.

Vilka av dessa saker kommer du ta bort från din packning i år?

Advertisement