Dags att dammsuga? Glöm en del av irritationen med ett enkelt och lysande knep

av Hilda Maria Morgan

04 Juli 2023

Dags att dammsuga? Glöm en del av irritationen med ett enkelt och lysande knep
Advertisement

Det finns dammsugare som är kraftfullare och utrustade med tusen funktioner och byggtekniska försiktighetsåtgärder, och andra som gör sitt jobb utan alltför mycket extra. Alla måste dock tömmas någon gång, och det är alltid lite jobbigt att ta itu med det: dammet och smutsen som vi dumpar i soptunnan flyger nästan alltid upp i luften. Och om det är ett riktigt fint damm eller djurhår är det ännu lättare hänt att det flyger iväg.

Detta är ett vanligt besvär, men det är riktigt irriterande efter att ha lagt ner tid och energi på att damma av ett rum. Det finns dock ett listigt knep, som spridits från generation till generation och om du inte har provat det ännu kan visa sig vara den idealiska lösningen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns inget behov av att använda antistatiska dammdukar eller liknande, det räcker med något du definitivt redan har hemma, så inga extra kostnader för att städa huset kommer att tillkomma.

Faktum är att allt du behöver är en bit hushållspapper och lite vatten. Du har nog redan gissat hur du använder det.

Manövern är mycket enkel: töm filtret eller dammuppsamlingstanken på din apparat i soptunnan, försök att inte låta partiklar flyga runt i luften. Ta sedan en bit hushållspapper, blöt biten lätt, krama ur överflödigt vatten och lägg den direkt på smutsen som du tömt ut från dammsugaren. På så vis varje gång du öppnar soptunnan igen för att kasta in mer kommer det inte finnas någon risk längre för att dammet ska börja flyga runt!

Det är en liten vana helt utan kostnad som dock kan göra alla våra ansträngningar för att hålla huset rent och snyggt ännu effektivare, och eftersom det verkligen inte kostar ens vad gäller ansträngning är det värt att ta vara på detta knep.

Och om du av en slump, när du använder dammsugaren, också skulle vilja deodorisera rummet lite, finns det flera metoder: om du har en dammsugare med filter som ska bytas ut varje gång, kan du sätta in de sköljmedelsblad du använder till torktumlare (även redan använda sådana) inuti i filtren på vilja du häller två eller tre droppar eterisk olja. Om dammsugaren däremot har en tank kan du hälla 4-5 droppar eterisk olja direkt i den, innan du sätter på dammsugaren.

Advertisement