Stoppa håravfall och få det att växa ut igen med dessa 5 användbara medel

av Hilda Maria Morgan

01 Juli 2023

Stoppa håravfall och få det att växa ut igen med dessa 5 användbara medel
Advertisement

Det finns många faktorer som bidrar till att försvaga håret och orsakar håravfall. Säsongsbyten är till exempel allmänt kända för att vara ett särskilt svårt ögonblick för vårt hår, men även stunder av speciell psykofysisk eller känslomässig trötthet, dåliga matvanor, missbruk av vissa kosmetiska produkter och vissa särskilda hälsotillstånd är de främsta orsakerna till håravfall.

När detta händer är det dock möjligt att vidta korrigerande åtgärder genom att ta till rätt medel, vilket kan hjälpa oss att inte bara stoppa håravfallet utan också stimulera återväxten för att återställa hårets naturliga prakt.

I den här artikeln listar vi 5 användbara medel för att motverka håravfall och få ett vackert och tjockt hår.

LostinaSmile/Reddit

LostinaSmile/Reddit

Håravfall kan stoppas och vändas med dessa enkla åtgärder:

  • Återfukta: en mycket viktig faktor för ditt hårs tillväxt är att återfukta det, håret bör hållas konstant hållas återfuktat med rätt mängd vätska. Otillräcklig återfuktning kan faktiskt vara en av orsakerna till försvagning  av håret och håravfall och även av denna anledning är det av grundläggande betydelse att dricka mycket vätska, speciellt när det är väldigt varmt eller när du svettas mycket och tappar vätska i större mängder.
  • Äggvita: förutom att konsumera äggvita för ett proteinintag via kosten, kan du göra en inpackning med denna ingrediens för att ge vitaminer och proteiner som är nödvändiga för en sund tillväxt av håret. Massera in 2 äggvitor i hårbotten och låt verka 10 minuter innan schamponering.
  • Jojobaolja och eterisk citronolja: blanda 5 droppar eterisk olja i några droppar jojobaolja och massera in hela hårbotten innan du går och lägger dig eller en timme före schamponering. Citronoljan hjälper till att stimulera cirkulationen och stärka hårbotten vilket främjar återväxt.
  • Kokosolja: en annan mycket användbar ingrediens för att stimulera återväxt är kokosolja som också verkar antibakteriellt och hjälper till att hålla huden ren och återfuktad. Massera in kokosolja i hårbotten och låt verka under 4 eller 5 minuter.
  • Äppelcidervinäger: slutligen rekommenderar vi en produkt som är ett riktigt universalmedel för återväxten av hår, det fungerar antibakteriellt genom att även stimulera hårsäckarna. Blanda 500 ml vatten med 250 ml äppelcidervinäger och använd lösningen för att skölja håret efter att du tagit bort schampot. Håret kommer omedelbart att se vackrare och friskare ut.

Vilka botemedel använder du för ditt hårs hälsa?

Advertisement