Att hålla ditt rum svalt hela natten är möjligt, även under de värsta värmeböljorna!

av Hilda Maria Morgan

10 Juli 2023

Att hålla ditt rum svalt hela natten är möjligt, även under de värsta värmeböljorna!
Advertisement

Sommaren har äntligen kommit och med den även de heta värmeböljorna; det är svårt att hitta svalka under dessa varma dagar, även på kvällen när det är dags att gå och lägga sig kämpar temperaturen fortfarande för att gå ner i våra hem.

När sommarnätternas hetta blir påträngande är det svårt att sova lugnt och om vi inte kan hålla våra sovrum lite svala kan nätterna bli väldigt långa och jobbiga. Och om luftkonditioneringsapparater verkar vara den mest effektiva lösningen, är de tyvärr inte alltid inom räckhåll för våra plånböcker, eftersom de är mycket dyra och definitivt inte miljövänliga.

Lyckligtvis finns det många knep som vi kan implementera för att hålla oss svala under sommarnätterna och vi föreslår några av dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns flera knep du kan använda för att hålla ditt rum svalt under sommarnätterna:

  • Ett första ofelbart knep är att blöta ett lätt bomullslakan med svalt vatten och lägga det på sängen. Vattnets långsamma avdunstning hjälper till att hålla ditt rum svalt hela natten. Om du inte gillar känslan av det fuktiga lakanet mot huden kan du istället hänga det över ett fönster. Luften som kommer in genom fönstret kommer att passera genom den och skapa en frisk bris under hela natten.
  • Att öppna alla dörrar och fönster under de svalaste timmarna på dagen och natten hjälper att få luften att cirkulera och hålla den frisk; kom ihåg att tvärtom stänga persienner och gardiner under de varmaste timmarna, för att förhindra att överdriven värme kommer in i ditt hem. Du kan också placera en fläkt framför ett öppet fönster för att öka dess kyleffekt.
  • Placera en skål med iskallt vatten eller is framför en fläkt: genom att blåsa på vattnet eller isen kommer fläkten att skapa en sval bris som omedelbart sänker temperaturen.
  • Flaskor med vatten kan också vara användbara för att bekämpa värmen: lägg dem i frysen och, när det är dags att sova, slå in en flaska i en tygtrasa och ta med den till sängen.
  • Ett sista knep för att åtminstone ge idén om större svalka är att stänga av alla elektriska enheter, inklusive lampor, för att förhindra att de genererar en känsla av värme.

Genom att följa dessa tips kommer din sömn aldrig att störas av värmen, inte ens under de varmaste sommarnätterna.

Advertisement