3 myntablad i en kastrull: tricket som bara tar 10 minuter och du sedan inte kommer klarar dig utan

av Hilda Maria Morgan

30 Juli 2023

3 myntablad i en kastrull: tricket som bara tar 10 minuter och du sedan inte kommer klarar dig utan
Advertisement

Ett litet knep som är både snabbt och billigt: ​​koka några myntablad i 10 minuter, även bara 3 blad räcker, men ingenting hindrar dig från att använda fler. Vad är syftet? Jo, det är en huskur som inte drar för mycket energi men som sedan släpper ut många fördelar och trevliga effekter.

Faktum är att huvudingrediensen är mynta, en av de mest älskade och utbredda aromatiska örterna över hela världen, vars smak vi älskar i tusen kulinariska förberedelser, från desserter till salta rätter till de läckraste sommardrinkarna med mera; och som vi alla omedelbart känner igen på dess balsamiska och uppfriskande doft, ett riktigt universalmedel i varmt väder, men behagligt även under resten av året.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns verkligen ett oändligt antal myntaväxter, några med former och färger som lyckas förvåna: nästan alla är väldigt lättodlade, och också resistenta. Därför är det alltid värt att ha en planta hemma eller på balkongen, och om det finns plats i trädgården kommer mynta, beroende på fallet, att vara en utmärkt marktäckare (särskilt polejmynta, som har en krypande vana), eller ett underbart sätt att fylla bäddar och planteringar, med sitt doftande bladverk och vackra blommor som också avgudas av pollinerande insekter.

Det räcker alltså att ha en (eller till och med många!) plantor tillgängliga, och att då och då gå och plocka några blad, men inte bara för att smaksätta våra delikatesser! Faktum är att mynta också är användbar för en gammal och ständigt användbar huskur.

Om du bara tar 3 blad och kokar dem i en liten kastrull med vatten i 10 minuter kommer du få all doft av denna växt att släppas ut helt naturligt: ​​huset kommer att dofta fräscht och rent, och om du kanske har olika typer av mynta, kommer du också att känna skillnaderna i deras aromer genom att byta art då och då. Vissa är skarpare, andra väldigt söta! Det är bättre än att lägga pengar på luftfräschare, eller att behöva jobba extra hårt för att tvätta golvet med hjälp av doftsatta produkter.

Faktum är att doften fortsätter att släppas ut även efter att du stängt av spisen under grytan, och framför allt kan du också återanvända vattnet som du kokat bladen i: i själva verket kommer det att vara redo att överföras (när det svalnar) i en sprayflaska för att ha den naturliga deodoranten redo att sprayas på gardiner, möbelklädsel och tyger i allmänhet, men även runt om i rummen. Och du kan också använda mintbasen för att skapa en slags bukett av aromer genom att tillsätta två eller tre droppar eteriska oljor som blandas väl, som citron eller lavendel.

Advertisement