Långt hår på natten: knepen för att få det vackrare, friskare och mindre trassligt när du vaknar

av Hilda Maria Morgan

27 Oktober 2022

Långt hår på natten: knepen för att få det vackrare, friskare och mindre trassligt när du vaknar
Advertisement

Långt hår, särskilt om det är kemiskt behandlat, torrt eller sprött ser oftast inte så bra ut på morgonen när man precis har vaknat. Hur många av oss har inte innan vi gått och lagt oss stått i timmar framför spegeln och undrat vad som är det bästa sättet för att håret ska hålla sig även när vi sover? Faktum är att det finns många saker att uppmärksamma: först och främst det praktiska, eftersom vi inte vill att håret ska störa våra drömmar, men också respekt för längderna och topparna och förhindrandet av bildandet av knutar eller trassel. Hur skönt vore det inte att vakna på morgonen med perfekt hår som om du precis gått ut från frisören?

En liknande effekt kanske inte kan uppnås, men det finns åtgärder som kan hjälpa oss att ge näring och skydda vårt hår även när vi sover. En video av @elissakincade beskriver detta för oss, konto som på TikTok lär ut hur man tar hand om sitt hår så att det alltid är friskt, starkt och vackert.

1. Borste

1. Borste

@elissakincade/TikTok

@elissakincades första tips för ett friskt hår även när vi sover är att använda borsten. Genom att borsta håret innan vi lägger oss tar vi faktiskt bort alla knutar och tovor som bildats under dagen, vilket förhindrar att de förvärras.

Advertisement

2. Behandling

2. Behandling

@elissakincade/TikTok

Det andra steget är behandlingen: vi kan faktiskt ge vårt hår näring även på natten genom att applicera en behandling, helst en specifik olja, speciellt på topparna. Detta ger näring till ditt hår så att det ser friskare ut när du vaknar. Tvättningmorgonen kommer bara att behövas om du har fett hår eller har en tendens att bli fet, medan det för torrt hår inte behövs.

3. Bulle

3. Bulle

@elissakincade/TikTok

För att avsluta, gör en hög bulle, som ska knytas med en mjuk hårsnodd, gärna i bomull eller svamp eller med några få fjädrar. Alternativt kan du göra en hög hästsvans med en mjuk hårsnodd utan att knyta den hårt för att förhindra att håret går sönder, eller en fläta. Om du inte vill ta till hårsnoddar är ett alternativ att linda in håret i en sidenscarf: förutom att hålla ordning på håret hjälper den det att undvika trassel och hålla det mjukare och mer formbart.

Löst uppsatt eller löst flätat hår kommer att vara mer ordningsamt och mindre tovigt när du vaknar, samt lämnar ansiktets hud fri, vilken skulle kunna fetta och smutsa ner håret med talg. Om du verkligen vill ha utsläppt hår på natten, innan du går och lägger dig, sprid ut detkudden, så att det inte viks med risk för att gå sönder och inte hamnar ansiktet.

Nu är du redo för sängen, dröm sött!

Advertisement