Vältränad och mager efter 50 med Demi Moores kost och träning

av Hilda Maria Morgan

04 Juli 2023

Vältränad och mager efter 50 med Demi Moores kost och träning
Advertisement

Åren som går medför en rad förändringarfysiologisk nivå, alltså är det många som är på tröskeln till 50 år med en kropp som redan är lite tung på grund av att ämnesomsättningen är långsammare och klimakteriet som är precis runt hörnet eller redan har kommit. För många kan det verka som en utopi att hålla sig i form även efter denna ålder, men många kvinnor visar att så inte är fallet.

Filmstjärnor, välkända ansikten på TV eller stora idrottare, men inte bara det: det finns många kvinnor som, efter att ha passerat 50 år, med rätt kombination av engagemang, träning och kost ändå lyckas hålla sin fysik vältränad och smal och har en avundsvärd form.

Ett exempel på detta är Demi Moore, den välkända huvudpersonen i Ridley Scotts mästerverk "G.I. Jane", som nu i 60-årsåldern fortfarande har samma perfekta form. Vad är hennes hemlighet? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Raw food diet

Den första pelaren för en sund och vältränad kropp är såklart kosten som måste bestå av nyttiga och genuina livsmedel. Demi Moore har anammat raw food-dieten, som involverar konsumtionen av råa livsmedel, övertygad om att de är hälsosammare än tillagad mat, eftersom matlagning förändrar matens näringsvärden. Denna diet tillåter endast marinering och ångande, vilka är skonsammare tillagningsmetoder som tillåter mindre eller ingen spridning av matens näringsmässiga egenskaper.

Demi Moores råkostdiet innebär därför konsumtion av massor av rå frukt och grönsaker, vilket är utmärkt för deras vitamin- och fiberinnehåll, tillsammans med mager proteinrik mat som vitt kött, baljväxter och ostar med låg fetthalt.

Vi vill dock påminna om att det är bäst att förlita sig på en näringsexpert och utföra specifika analyser innan du antar någon ny matregim.

Advertisement

Träning

Det andra grundläggande elementet i receptet för en vältränad kropp är träning, som också måste utföras med engagemang efter att ha accepterat sitt hälsotillstånd och utan att improvisera. Om promenader, cykling eller spinning och löpning är utmärkta konditionspass som kan utföras även i fullständig autonomi, kan vi även varva det med övningar hemma för att få ett optimalt resultat.

Demi Moores träningsrutin inkluderar pass med 15 repetitioner av följande övningar 3 gånger om dagen, varje dag

  • Omvänd crunch: lägg dig på rygg med raka ben, lyft dem till 90 grader och försök att föra knäna mot bröstet. Håll positionen i några sekunder innan du för tillbaka benen till 90 grader.
  • Jack Knife Sit-up: liggandes på rygg med benen utsträckta och armarna utsträckta ovanför huvudet, lyft dina lemmar och för dem mot varandra, andas sedan ut långsamt och sänk ner dina armar och ben till golvet.
  • Bergsklättraren med vridning: lägg dig med ansiktet nedåt, placera händerna i axelhöjd och lyft upp dig på armar och tår. Böj nu höger ben framåt, låt det glida under det vänstra och återgå sedan till startposition. Växla med det andra benet.

Den älskade skådespelerskan lägger också till dans och viktträning till dessa övningar; vad sägs om att prova?

Advertisement