Lyckobringande krukväxter: 10 arter att odla i hemmet

av Hilda Maria Morgan

13 Juni 2023

Lyckobringande krukväxter: 10 arter att odla i hemmet
Advertisement

Att inreda våra hem med gröna växter är ett alltmer populärt val, vilket också gör att vi kan föra in lite av naturen innanför husets väggar och skapa ett hörn som helt och hållet är dedikerat till avkoppling och välbefinnande. Traditionen säger att när du besöker en vän eller släkting för första gången efter att hen har flyttat till ett nytt hem, ska man ta med sig en gynnsam växt, och faktiskt finns det vissa arter som är kända för att locka till sig kärlek, hälsa, pengar och tur till den som odlar dem.

Sant eller inte, växter kan med sin blotta närvaro ge oss en stor känsla av välbefinnande och avkoppling och bara detta skulle kunna vara tillräckligt för att främja dem som officiella lyckolockbeten i våra hem. Om du är osäker, varför inte välja en av dessa arter som är kända för sin förmåga att attrahera positiva energier? Nedan listar vi 10 sådana växter.

Advertisement

1. Jasmin

1. Jasmin

Upcyclethis/Reddit

Förutom att vara perfekt för att ge våra hem en naturlig och behaglig doft, har jasmin alltid varit känd som en lyckobringare inom det sentimentala området. Det verkar faktiskt som att denna växt stärker parrelationer och romantik. Förr i tiden brändes dess blommor för att locka till sig rikedom; i sovrummet hjälpte det att bränna jasminblommor för att få profetiska drömmar.

Advertisement

2. Paradisträd

2. Paradisträd

twolead/Reddit

Växt som kommer ursprungligen från Afrika, den tål inte överdriven fukt, så du måste vara uppmärksam på bevattningen. Denna växt anses, särskilt i Asien, vara en mycket kraftfull lyckobringare som kan locka till sig specifika ekonomiska energier. Faktum är att dess ljusgröna blad symboliserar tillväxt och förnyelse just på grund av deras form som liknar jademynt, en symbol för välstånd. Enligt Feng Shui attraherar denna växt olika energier beroende på i vilken position den placeras:

  • Öst: familjeharmoni, hälsa, initiering av projekt och akademiska aktiviteter;
  • Sydost: tur och rikedom;
  • Nord: kreativitet och tur med barn;
  • Nordväst: lycka för lärare, mentorer, föräldrar.

3. Gummiträdet

3. Gummiträdet

olani26/Reddit

Växt som tillhör släktet Ficus, gummiträdet anses vara en lyckobringare på grund av den rundade formen på dess blad, vilket ska locka till sig positiva energier. Denna växt är också en av de enklaste att odla, i själva verket räcker det med att inte utsätta den för alltför låga temperaturer och inte ställa den på mörka platser.

4. Pilea peperomioides

4. Pilea peperomioides

TurkisCircus/Reddit

Även känd som elefantöra på grund av formen på dess blad. Det verkar som att Pilea peperomiodies ska kunna locka till sig ekonomisk förmögenhet till hemmen där den odlas. För att förbättra dess effekt rekommenderas det att gräva ner ett riktigt mynt bredvid dess rötter.

5. Salvia

5. Salvia

Jazullo913/Reddit

Förutom att vara en fantastisk ingrediens att lägga till i våra maträtter är salvia välkänd för sin förmåga att avvärja negativ energi. Förutom att odla en planta kan du torka bladen och bränna dem i rummen i ditt hem för att rena dem.

Advertisement

6. Garderobsblomma

6. Garderobsblomma

chantingtatumpole/Reddit

En vintergrön växt som är lättodlad och perfekt för inomhusmiljöer, Zamioculcas kallas även för "garderobsblomma" och sägs kunna locka till sig pengar till ditt hem. Det finns många vidskepelser som har uppstått kring denna underbara art, vad som är säkert är att dess ljusgröna blad hjälper dig att slappna av och förbättrar kvaliteten på luften i ditt hem!

7. Dracaena braunii

7. Dracaena braunii

Gypsysoul316/Reddit

Vi får inte glömma Dracaena braunii! En annan lättodlad växt, i den kinesiska traditionen ges den som en gåva för att ge hälsa, lycka och framgång.

Advertisement

8. Monstera

8. Monstera

DallasDem/Reddit

Växter som är mycket uppskattade i inomhusodling, som också kan nå betydande dimensioner, de verkar kunna skydda sömnen för de som bor i huset där den odlas och ge vackra drömmar.

9. Ficus ginseng

9. Ficus ginseng

MoreThanLuck/Reddit

Den enklaste av bonsaiväxterna att odla hemma, Ficus ginseng är i indisk kultur en gynnsam symbol som försonar gudarnas välvilja. Förutom dessa mystiska egenskaper är växten säkerligen kapabel att ge fukt inomhus, vilket garanterar hälsosammare luft.

Advertisement

10. Orkidé

10. Orkidé

Astiegan/Reddit

Vi avslutar med den fantastiska orkidén: en växt med underbara blommor, som är den främsta anledningen till att den förtjänar en hedersplats i våra hem, orkidén användes i antiken för att förbereda kärlekselixir och elixir för evig ungdom. Idag är den den mest givna växten för sin skönhet, men den verkar vara ett gott omen, särskilt för dem som börjar ett nytt jobb.

Vilka av dessa växter odlar du hemma hos dig?

Advertisement