Eliminera getingar från ditt hem för alltid med detta enkla och billiga recept

av Hilda Maria Morgan

12 Juni 2023

Eliminera getingar från ditt hem för alltid med detta enkla och billiga recept
Advertisement

Sommaren är synonym, bland många vackra saker, också med insekter som kommer tillbaka för att reta oss i våra hem. Förutom flugor, de irriterande insekterna par excellence, är getingar bland de mest irriterande och utgör också en fara för vårt välbefinnande med sina smärtsamma stick. Om den sporadiska passagen av en geting då och då kan tolereras även av de som är mindre benägna att välkomna oönskade gäster, kan det ibland hända att getingar och bålgetingar besöker vårt hem alltför idogt och bygger om sina bon med bara några dagars mellanrum även nära våra dörrar och fönster eller i våra krukväxter.

Så hur kan vi bli av med getingar permanent, utan att ta till dyra och potentiellt skadliga kemikalier för vår och våra djurs hälsa? Idag erbjuder vi dig ett effektivt, enkelt och ekonomiskt recept.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

För att göra en produkt som är säker för miljön, för oss människor och för våra husdjur och som samtidigt är billig men effektiv mot getingar behöver du bara 3 enkla ingredienser:

  • vatten;
  • diskmedel, helst naturligt och ekologiskt;
  • ättika.

Beredningen av detta botemedel är verkligen elementärt; allt du behöver göra är att blanda vattnet och diskmedlet i förhållandet 3:1 (1 del diskmedel i 3 delar vatten) i en sprayflaska och skaka väl. Om du vill kan du också välja att tillsätta 65 ml ättika för att få större avstötande effekt.

Ha alltid den här produkten nära till hands och vid behov spraya den direkt på getingarna så ska du se att de aldrig kommer komma tillbaka.

Om du letar efter andra metoder, kanske något som fungerar på lång sikt, kan du också välja flera andra naturliga medel:

  • vitlök: dess lukt är obehaglig även för oss människor, men det är mycket effektivt som insektsmedel; använd pulveriserad vitlök som du löser upp i lite vatten och använd i en sprayflaska.
  • kaffe: det är verkligen ett trevligare botemedel än det föregående, samtidigt som det är lättare att använda. Du kan lägga pulvret i en aluminiumbehållare med lock eller i ett foliepaket och bränna det: det kommer att utveckla en mycket obehaglig lukt för insekterna, vilket hjälper att hålla dem borta.
  • eteriska oljor: även de uppskattas inte av insekter, särskilt de av eukalyptus, lavendel och citronella. Använd dem i din dagliga städning eller för att parfymera ditt hem genom att göra en miljöparfymer eller en spridare av eteriska oljor.

Hur gör du för att göra dig av med irriterande insekter?

Advertisement