Parfymera hela huset med en enda tvål: vi förklarar hur man gör

av Hilda Maria Morgan

25 Februari 2023

Parfymera hela huset med en enda tvål: vi förklarar hur man gör
Advertisement

Ett hem som alltid doftar gott är något som vi alla skulle vilja ha. Att komma hem i slutet av dagen och välkomnas av den omslutande omfamningen av en god doft är faktiskt det bästa sättet att skaka av sig allt som har hänt, bra eller dåligt, och låta vårt hem skämma bort oss. Om du inte gillar de starka dofterna från kommersiella parfymörer finns det många alternativ för att förbereda underbara hemparfymer med en enkel tvål.

Vi vet alla att använda tvålar lätt kan återvinnas till parfymlådor eller garderober, men kanske är någon omedveten om att det i varje rum i huset finns platser som kan göras väldoftande med en tvål. Hela eller i flingor, låt oss ta reda på hur man förvandlar tvål till en parfymör som du inte längre kommer klara dig utan.

Advertisement

1. Skåp och lådor

1. Skåp och lådor

Creativo

Vi börjar med den kändaste platsen: skåp och lådor. Du kan enkelt parfymera dem genom att helt enkelt placera en dofttvål inuti dem eller genom att lägga Marseille-tvålflingor i en påse och parfymera den med en valfri eterisk olja eller med blad av aromatiska örter eller lavendelblommor.

Advertisement

2. Kylskåpet

2. Kylskåpet

Creativo

Det kan verka otroligt, men även i kylskåpet kan en tvål vara en utmärkt parfymör. Förutom att användas för grundlig rengöring kan en Marseille-tvål reduceras till flingor och läggas i en kopp. Placera den på en hylla i kylen så blir alla dåliga lukter ett dåligt minne blott.

3. Sovrummet

3. Sovrummet

Creativo

Sovrummet är det första stället vi tänker att vi alltid önskar ska dofta gott; det finns inget bättre än att sova i en ren säng i ett mysigt och väldoftande rum. Du kan göra en parmyferad tvål genom att smälta gamla använda tvålar i ett vattenbad och tillsätta en eterisk olja eller en blandning av eteriska oljor, det kan vara att föredra avslappnande aromer som lavendel. Häll i blandningen i silikonformar och låt svalna. Förvara tvålen i ditt sovrum för att det alltid ska dofta gott!

4. Badrummet

4. Badrummet

Creativo

Även badrummet är en plats där vi alla vill att parfym alltid ska regera. Tja, då är det väldigt enkelt att använda en tvål. Du kan använda den som den är, kanske genom att förbereda den som för sovrummet, men du kan också reducerad till flingor. Blanda flingorna med eterisk olja och bikarbonat, du kommer att se att doften kommer att omsluta dig varje gång du går in i badrummet!

5. Köket

5. Köket

Creativo

Hur tar man bort matos från köket efter måltider? Lösningen är väldigt enkel: lös upp några tvålflingor i en kastrull med vatten och låt koka upp. Blandningen kommer att släppa från sig en behaglig doft som omedelbart kommer att radera minnet av vad du har lagat!

Känner du till andra metoder för att parfymera huset med en tvål?

Advertisement