Handlingspåsar: om du inte har gjort det ännu, prova du också detta knep för att organisera dem

av Hilda Maria Morgan

23 Februari 2023

Handlingspåsar: om du inte har gjort det ännu, prova du också detta knep för att organisera dem
Advertisement

Handlingspåsar i plast har blivit en ständig orsak till röra i våra hem; vi lovar oss alltid att vi ska lämna hemmet med en återanvändbar påse som alltid är redo att användas, sedan glömmer vi bort den på hallmöblerna eller i bilen och blir tvungna på så sätt att köpa engångspåse. Resultatet? Om påsarna inte går sönder under resan och förstör alla våra inköp på marken, kommer vi oundvikligen att behöva stoppa dem i någon låda eller i diskbänksskåpet, i väntan på att återanvända dem på något sätt.

Det finns många behållare för plastpåsar och lika många kan vi skapa med lite kreativitet och återvinning av vanliga material. Men problemet med belastning kvarstår alltid: om vi envisas med att slänga påsarna hopskrynklade i hög, kommer det inte att finnas någon behållare som kommer kunna rymma dem, vår möbel kommer alltid att vara extremt rörig!

Det finns en lösning för att minska röran och bättre organisera alla shoppingkassar och vi är säkra på att du redan känner till det. Vi visar det för dig nedan.

via sweet.moments.af/Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

Tricket för att minimera röran med plastpåsar är att vika dem på ett optimalt sätt. Visst vet du redan hur man gör, det är ett knep som våra mammor och mormödrar brukade använda, men ibland glömmer vi bort det och slänger alla påsar lösa i skåpet eller i lådan. Om du inte använder det ännu, förklarar vi hur du gör det bäst:

  • Börja med att lägga ut påsen platt på bordet
  • Vik den på mitten vertikalt och sedan på mitten igen
  • Börja från basen och vik nu påsarna diagonalt för att bilda en liten triangel
  • Stick in handtagen under triangelns yttersta flik så att den förblir helt stängd.

Dina påsar kommer att vara perfekt organiserade och ta upp väldigt lite plats! Nu kan du förvara dem som du föredrar, i en pappers- eller tygpåse, eller i en engångspåse eller till och med i en korg eller speciell behållare, köpt eller skapad med DIY. Visst blir dina möbler och lådor mycket mer organiserade!

Och du, hur förvarar du helst dina shoppingkassar? Denna metod tar kanske lite tid, men det är verkligen en optimal lösning!

Advertisement
Advertisement