Skapa den rätta feststämningen med dessa 10 fantastiska ballong- och pappersdekorationer

av Hilda Maria Morgan

14 Juni 2023

Skapa den rätta feststämningen med dessa 10 fantastiska ballong- och pappersdekorationer
Advertisement

Vad är väl en fest utan ballonger? Naturligtvis är sällskapet – och maten, såklart – de primära elementen, men sedan skapas resten av atmosfären av utsmyckningen, och ibland kan en sammansättning av ballonger, även helt vanliga, men spot on, revolutionera utseendet på huset från hur det ser ut till vardags.

Så som de är, med band, hängande från taket eller svävande förankrade i golvet: det finns riktigt många alternativ att välja mellan, och vi behöver bara hitta det som passar vår smak och våra behov bäst. Så ta en titt på förslagen nedan!

Advertisement

Pappersdekorationer för väggen

Klipp ut formen av en fjäril, du kan även göra den riktigt stor. Skapa sedan många små papperskoner och limma fast dem, som om de vore färgremsor: vingarna kommer att bli fantastiska, färgglada och tredimensionella!

Advertisement

En liknande idé, men den här gången är formen som ska fyllas ett hjärta, och istället för styva kartongkoner används silkespappersrester: det hela blir mjukare, med helt oemotståndliga fransar. Perfekt för en bröllopsdag, och du kan även göra projektet mer personligt genom att välja favoritfärgerna!

Ballongkompositioner

En spänd tråd från vilken man hänger band, och i slutet av var och ett små färgglada ballonger: du väljer hur du vill matcha nyanserna, och kanske kan du också göra en personlig födelsedagshälsning och kombinera den med ballongerna!

Tutorial via ohhappyday.com

Tutorial via ohhappyday.com

De mer klassiska idéerna är inte mindre attraktiva för detta: en krans av ballonger gör alltid ett stort intryck, särskilt om kombinationen av färger är rätt. Men det finns också ballonger som är gjorda för att fästas vid varandra (prova att söka efter "quicklink-ballonger" på internet för att förstå hur de är tillverkade).

Upp och ner: när vi fyller dem med vanlig luft tenderar de att hänga, så varför inte dra fördel av gravitationen genom att "hänga" dem med band från taket eller högt upp från en vägg?

Advertisement

De som är uppblåsta med helium kommer å andra sidan vilja flyga högt och hamna uppe i taket! Då skulle man kunna fästa snören eller band i ballongerna och fästa kort eller foton på slutet av snörena, det blir en vacker dekoration att titta igenom.

Och om du hade ballonger som bordsdekoration? En enkel och färgstark idé. Om du inte har en gäst som kommer som älskar att spränga ballongerna.

Advertisement

När heliumballonger används kan man leka med färgkombinationer: vad sägs om stora vita ballonger, med snöre som förankrar dem i marken (vanligtvis med en vikt i slutet) med massor av färgglada fransar?

Tutorial via paisleyandsparrow.com

Tutorial via paisleyandsparrow.com

Det räcker med en färgglad båge av ballonger, som kanske påminner om regnbågens nyanser, och det vanliga köket eller vardagsrummet blir genast en glad inramning för vilken fest som helst.

Advertisement

Sedan finns det ballonger med olika former som skulle kunna vara fina att använda på många olika sätt: till och med för att skapa en vägg av stora blommor!

Hur skulle du vilja dekorera en fest med ballonger?

Advertisement