Fuktigt och kallt sovrum: hur man värmer upp det snabbt med dessa enkla knep

av Hilda Maria Morgan

18 December 2022

Fuktigt och kallt sovrum: hur man värmer upp det snabbt med dessa enkla knep
Advertisement

När vädret blir kallt ökar lusten att stanna hemma, kanske att ligga i värmen under täcket. Och alltså stannar vi allt oftare hemma på kvällen, stänger dörren till huset, äter middag tidigt och glider in under täcket jämfört med sommarmånaderna. Men vad händer om vårt hem, i synnerhet sovrummet, inte värms upp som vi skulle vilja? Det finns många möjliga orsaker till en kall temperatur i sovrummet: drag i fönstren, timmar av vädrande, ett gammalt eller ineffektivt värmesystem, mindre användning av det rummet under dagen.

Om ditt sovrum alltid verkar för kallt när du går och lägger dig, ger vi dig några användbara förslag för att snabbt värma upp det utan att överdriva med elementen. Äntligen blir dina vinternätter varma och sköna!

Advertisement

1. Fönstren

1. Fönstren

Creativo

Att vädra våra hem är också viktigt på vintern för att främja bättre välbefinnande för alla som bor i huset och eliminera skadliga ämnen som tenderar att ackumuleras med de normala aktiviteterna i det dagliga livet. Lika viktigt är dock ögonblicket då denna operation äger rum: om du öppnar alla fönster i minst en halvtimme på morgonen, när solens strålar precis har börjat värma och du har många timmars ljus framför dig av dig, kommer mindre kyla att ta sig in i huset som kommer att förbli varmare än om man skulle utföra denna operationen på kvällen.

Advertisement

2. Fönsterluckor och persienner

2. Fönsterluckor och persienner

Creativo

Fönsterluckor och persienner är också viktiga för värmeisoleringen av våra hem. Medan rådet under de varma månaderna är att stänga dem eller hålla dem nere under de varmaste timmarna, är det på vintern istället bäst att öppna dem de stunder som solen lyser som mest och stänga dem så fort det blir mörkt, för att förhindra att kylan lättare tar sig in i våra hem.

3. Tätningar

3. Tätningar

Creativo

Ett annat grundläggande steg om vi vill säkerställa större uppvärmning av våra sovrum är att leta efter var det drar, som vanligtvis kommer från gamla eller skadade tätningar, och eliminera dragen med lämpliga tygdragsskydd; även gamla handdukar eller filtar kan användas till detta. Du kan också köpa genomskinliga värmeisoleringsfilmer för fönster: de är mycket lätta att applicera och gör att du avsevärt kan minska problemet med drag genom att också isolera glaset.

4. Tyger

4. Tyger

Creativo

Tyger är också mycket giltiga allierade när det gäller uppvärmning av våra rum. Till sovrummet kan du välja tjocka värmeisoleringsgardiner och hålla dem stängda så fort solens strålar inte längre kommer in genom fönstren. Att täcka golven med mattor är också ett bra sätt att säkerställa bättre uppvärmning av rummet. Kraftiga tyger är i själva verket perfekta för att hålla kvar värmen från uppvärmningen och undvika dess snabba spridning. När det gäller sängen, är det på vintern bäst att använda tjocka bomulls- eller flanelllakan och ta hjälp av tjocka täcken eller filtar. Om överkastet inte räcker, sätt in plädar i lakanen: de hjälper dig att känna dig varmare under natten.

5. Varmvattenflaska

5. Varmvattenflaska

Creativo

Slutligen påminner vi dig om att det på vintern är det användbart att skaffa en varmvattenflaska för att motverka påfrestningarna med natttemperaturerna. Det finns många möjligheter, även gör det själv: traditionella varmvattenflaskor, kuddar av körsbärskärnor, strumpor fyllda med varmt salt. Värm upp dem och lägg dem i sängen precis innan du går och lägger dig: de sprider en behaglig värme till filtarna, så att du slipper stå ut med iskalla lakan när du går till sängs.

Ditt sovrum är redan varmare och mer välkomnande eller hur?

Advertisement