4 hörn av huset att absolut ställa i ordning innan sommarens ankomst

av Hilda Maria Morgan

20 Juli 2023

4 hörn av huset att absolut ställa i ordning innan sommarens ankomst
Advertisement

Sommarens ankomst för också med sig lusten att gå ut, spendera många timmar utomhus och i gott sällskap, njuta av värmen och solljuset, tillbringa dagar på stranden eller upptäcka nya platser, grilla med de närmaste vännerna eller leta efter förfriskning med långa promenader på landsbygden, i skogen eller i bergen.

Oavsett din favoritaktivitet är risken alltid att du låter dig fångas oförberedd av sommarens ankomst på grund av oredan i dina hem, vilket tvingar dig att slösa en massa tid på att leta efter allt du behöver för dina olika aktiviteter. Att göra säsongsbytet på våren och hösten är en plikt som vi behöver göra vare sig vi vill det eller inte varje år, så varför inte använda det för att göra iordning också?

Nedan anger vi 4 ställen av dina hem som du absolut behöver göra i ordning innan sommaren kommer.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att inte fångas oförberedd utan kunna njuta av den varma årstiden till fullo, se till att du ordnar dessa 4 hörn i tid:

1.       Garderoben: det första som man kommer att tänka på när det kommer till säsongsmässiga förändringar är garderoben. Starten på en ny årstid är faktiskt ett bra tillfälle att inventera och bestämma vilka kläder vi kan göra oss av med för att göra plats åt det nya i vår garderob, samt flytta kläder och accessoarer från säsongen som snart kommer till en mer tillgänglig plats. Att klä på sig på morgonen blir enklare och går snabbare om du har allt du behöver nära till hands.

2.       Linne: en garderob eller låda som många förbiser är den med linne, i den falska tron ​​att den kan hålla för evigt. I verkligheten tappar handdukar snabbt sin vithet, färgstyrkan i sina nyanser och sin underbara absorptionsförmåga, samt blir ibland irreparabelt fläckiga. Detsamma gäller lakan och örngott, som kan bli fläckiga eller gå sönder med avväpnande lätthet ibland. Dra nytta av vårsäsongsväxlingen för att ersätta de gamla och slitna sängkläderna och handdukarna, du kan återanvända dem till stranden eller poolen eller klippa ut dem och återanvända dem som trasor till städningen.

3.       Garaget: även ditt garage behöver en städning då och då. För de flesta är garaget en riktig soptipp av gamla föremål och redskap, kanske trasiga eller sådana som legat oanvända under en tid; sommarens ankomst är den perfekta tiden för att tömma den helt och ta bort alla de där gamla sakerna som du fortfarande håller fast vid trots att de för länge sedan har blivit oanvändbara. Hur mycket bättre skulle det inte vara om du bara på någon minut kunde hitta grillen för att kunna grilla tillsammans med dina vänner?

4.       Kosmetika och solkrämer: sist men inte minst behöver kosmetikaskåpet regelbundet rengöras för att bli av med alla de produkter som passerat sitt utgångsdatum. Faktum är att dessa produkter förlorar sin effektivitet några månader efter öppnandet och deras varaktighet anges på förpackningen med symbolen för en öppen flaska och ett nummer. Detta gäller särskilt för solskyddsprodukter, insektsmedel, läkemedel och hälsoprodukter. Man vill ju verkligen inte förstöra sin semester genom att få en irriterande solbränna eller ha massa irriterande insekter omkring sig, eller kanske upptäcka att du inte har allt du behöver i din första hjälpen-låda. Då är det mycket bättre att kolla upp allt inför säsongen och byta ut det som inte längre kan användas.

Nu är du verkligen redo för sommaren!

Advertisement