4 perfekta naturliga medel för att rengöra matbehållare av plast

av Hilda Maria Morgan

10 Juni 2023

4 perfekta naturliga medel för att rengöra matbehållare av plast
Advertisement

Matlådor i plast är mycket bekväma för att förvara matrester i kylskåpet utan att använda engångsfilm och aluminiumfolie, och är den perfekta lösningen för att äta våra måltider utanför hemmet, på kontoret eller på stranden eller under en resa. Men vi vet alla också hur svårt det är att rengöra dem när de väl har tömts på innehållet.

Plastbehållare tenderar med tiden att samla på sig fettfläckar och beläggningar och att anta en gulaktig färg och ett gammalt och slitet utseende. Ofta verkar inte ens diskmaskinen kunna lösa detta problem: höga temperaturer kan förstöra plasten och av denna anledning måste många av dem nödvändigtvis diskas för hand.

Men hur får man matlådor som verkar irreparabelt nedfläckade att se ut som om de nya igen? Nedan föreslår vi 4 perfekta naturliga medel.

Advertisement
Creativo

Creativo

Genom att öppna ditt skafferi hittar du enkelt 4 utmärkta lösningar för att rengöra matlådor av plast:

  • Salt och Marseille-tvål: låt oss börja med ett förslag för de mest ingrodda och svåra matlådorna. Genom att kombinera rengöringskraften hos två viktiga ingredienser i naturlig rengöring kan du omedelbart göra så att de blir så gott som nya igen. Tillred en blandning genom att lösa upp en matsked Marseille-tvål och två matskedar salt i ljummet vatten och sänk ned plastlådorna i den i några timmar, skölj sedan med mycket vatten.
  • Vinäger: ett annat mycket användbart botemedel som avfettningsmedel för olika ytor, blanda det bara med vatten i lika delar och låt dina behållare ligga i i blandningen under en varierande tid beroende på graden av smuts, från 2 timmar till över natten. Tvätta sedan med Marseille-tvål eller ekologiskt diskmedel.
  • Bikarbonat: perfekt ersättning för vinäger, bikarbonat med sin lätt nötande verkan gör att du kan ta bort även de äldsta och mest envisa gula fläckarna och beläggningarna. Förbered en pasta med 4 matskedar bikarbonat och lite vatten och gnid den på ytan som ska rengöras, koncentrera dig på de mest kritiska punkterna, med en disksvamp eller en diskborste. Låt verka i 2 timmar innan du sköljer.
  • Citron: allmänt känd för sina blekande egenskaper, citron kan användas som den är genom att du gnuggar en citronhalva direkt mot ytorna som ska rengöras. Eller så kan citron användas i forma av citronsaft, genom att du applicerar den med en disksvamp eller diskborste. Om fläckarna är särskilt envisa kan du kombinera dess blekande kraft med bikarbonatets slipande kraft genom att förbereda en pasta med en sked bikarbonat och en skål citronsaft. Låt verka i 10 minuter och skölj.

Kom ihåg att varje behållare har sina egna egenskaper och för tvätt- och underhållsinstruktioner bör du alltid söka information från tillverkaren.

Redo att njuta av dina måltider hemifrån i full frihet?

Advertisement