Behöver du rengöra badrumsväggarna snabbt? Använd en kvast mot kaklet för att göra det enkelt

av Hilda Maria Morgan

08 Juni 2023

Behöver du rengöra badrumsväggarna snabbt? Använd en kvast mot kaklet för att göra det enkelt
Advertisement

När man tvättar badrummet rutinmässigt har man inte alltid tid att noggrant ägna sig åt att tvätta alla väggar: vanligtvis fokuserar man på väggen bakom handfatet och på väggarna i duschen eller de runt badkaret. Men i verkligheten måste alla kakelplattor i badrummet tvättas noggrant med jämna mellanrum, för att förhindra mögelbildning, men också för att slippa se fläckar av smuts, oavsett om det handlar om damm eller annat, som alltid lägger sig överallt.

Men hur kan man lyckas komma åt över allt utan att behöva bära pallar och stegar med sig, och vrida och vända sig på sätt som till och med skulle kunna vara farliga? Det finns ett enkelt knep: kvasten! Om du läser vidare kommer vi också att erbjuda dig några användbara alternativ, om den här typen av metod skulle kunna passa dig.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vi menar just kvasten som används för att sopa golven, eller också även en platt mopp. De kommer dock inte att användas som de är, det vill säga som vi vanligtvis använder dem för att rengöra golven: de kommer att behöva "utrustas" ett minimum för att de ska bli lämpliga för denna uppgift.

Du har nog redan gissat vad vi pratar om: du behöver mikrofiberdukar, precis som de vi brukar använda för rengöring. Dessutom behövs gummiband eller klädnypor. Använd stora mikrofiberdukar, så blir allt lättare.

  • Med en vanlig kvast, ta en mikrofiberduk och lägg den på marken. Placera kvasten ovanpå den, ungefär halvvägs ner, dra sedan upp duken och täck hela kvasten, så att den når upp till handtaget om möjligt. Använd dig av gummibanden för att hålla trasan på plats.
  • Med den platta moppen kan du göra på samma sätt, men eventuellt kan klädnypor också hjälpa dig att hålla det hela på plats.

Nu är det bara att använda en hink full med vatten och tvål (eller vilken blandning av produkter du föredrar för att tvätta kaklet) som är stor nog för att doppa i kvasten för att blöta trasan som täcker den. Ta på handskar och krama ur tyget lite för hand, börja sedan gnugga mot kaklet. Använd sedan trasor med endast vatten för att skölja och torra trasor för att torka. Du kan också använda dig av en långskaftad glasskrapa, om du skulle ha en, för att ta bort det mesta av vattnet. Om du inte har en tillräckligt stor hink så kan du använda vilken balja som helst.

Användbara alternativ: online är det många som förespråkar de många roterande mopparna som finns, som är platta, såväl som fyrkantiga eller triangulära som används just för väggar och tak.

Dessutom skulle du kunna använda de långskaftade skrapor som även används till vindrutor, som har en svamp på ena sidan och en gummipackning för att dra bort vattnet på den andra.

Andra tips: när du behöver tvätta på ett lite mindre noggrannt sätt kan du även spraya någon rengöringsprodukt (och kanske även en antimögelprodukt) direkt på trasan som täcker kvasten, utan att behöva doppa och vrida ur den. Det kommer dock att vara nödvändigt att skölja efteråt.

Kort sagt, inga akrobatkonster, och arbetet kommer dessutom att gå snabbare!

Advertisement