För smutsen som finns ingrodd i toaletten, ta hjälp av en ingrediens som du garanterat har i köket

av Hilda Maria Morgan

07 Juni 2023

För smutsen som finns ingrodd i toaletten, ta hjälp av en ingrediens som du garanterat har i köket
Advertisement

Varje gång toaletten är också minimalt smutsig är det omöjligt att inte bli känna en obehaglig känsla, och kanske springer du så snart som möjligt för att tvätta den. Konstant användning, men även resterna av vissa rengöringsprodukter eller deodoranter fästa på kanten, och ännu mer de fläckar som bildas på grund av kalk, är alla faktorer som tillsammans orsakar bildandet av smutsavlagringar, som vi aldrig skulle vilja se på toalettväggarna när vi använder den.

Lyckligtvis har vi dock ett dyrbart hjälpmedel hemma för att ta bort alla dessa former av smuts: det är natriumbikarbonat. Ta reda på hur du kan använda det.

Advertisement
Creativo

Creativo

Den mycket enkla metoden som vi föreslår här är baserad inte bara på bikarbonat utan också på bordssalt. Även salt är en produkt som både är superbillig och lätt att hitta!

Så utrusta dig med:

  • ett glas
  • handskar
  • natriumbikarbonat
  • bordssalt
  • en lätt slipande svamp eller också med toalettborsten (ha i det här fallet även en vattenkokare med hett vatten redo)

Tillvägagångssättet är verkligen enkelt och intuitivt: du behöver bara blanda salt och bikarbonat i lika delar i glaset, sprid sedan ut allt på toalettväggarna i toaletten, så att det hamnar speciellt där det finns smuts som ska tas bort. Gå sedan vidare till att skrubba ordentligt med toalettborsten eller en svamp, fortsätt tills du ser att smutsen lossnar: båda ingredienserna är naturligt slipande, så de kommer alltid kunna skrapa bort envis smuts.

När du är klar behöver du bara spola toaletten så är du färdig. Om du använde svampen, lägg den i en skål med hett vatten med en droppe blekmedel för att rengöra och desinficera den. När det gäller toalettborsten, å andra sidan, placera den i toaletten (du kan hålla den på plats genom att placera den mellan kanten och toalettsitsen) och häll hett vatten över den, vrid den något. Kom sedan ihåg att alltid hälla lite blekmedel i toalettborsthållaren innan du sätter tillbaka den där.

En riktigt enkel men effektiv metod, som dessutom är riktigt billig. Använder du dig också av denna metod?

Advertisement