Sandalprovning: hur du får mjuka och lena fötter på bara 10 minuter

av Hilda Maria Morgan

28 Maj 2023

Sandalprovning: hur du får mjuka och lena fötter på bara 10 minuter
Advertisement

Den varma årstiden innebär också att vi övergår till lättare och kortare kläder för att bättre klara de högre temperaturerna. Och det är inte bara badklädesprovningen som skrämmer många: även våra fötter exponeras på sommaren eftersom vi använder sandaler och flip flops och om de inte är väl omhändertagna, lena och mjuka kan vi känna oss obekväma när vi bär sandalerna.

För att det ska kännas bättre att gå lite mer lättklätt är det många som bestämmer sig för att komma tillbaka i form strax före sommaren, genom att börja med en diet eller med att gå till gymmet, men vi måste också komma ihåg att inte försumma vår huds välbefinnande och i synnerhet våra händer och fötter. Under vintermånaderna stängs de sistnämnda in av skor och strumpor, utan möjlighet att andas i fria luften, och av denna anledning är det viktigt att ta hand om dem, så att sandalerna inte behöver avslöja torr hud och spruckna hälar.

Låt oss tillsammans ta reda på hur du får mjuka och lena fötter på bara 10 minuter.

Advertisement
Pxfuel

Pxfuel

Unna dig själv en stunds skön avkoppling med denna rutin för vården av dina fötter:

  • börja med ett fotbad, som mjukar upp huden och hjälper fötterna att återhämta sig från säsongen som precis tagit slut, då du ständigt burit skor. Du kan förbereda vattenbadet med varmt vatten och bikarbonat, som ger en uppfriskande och desinficerande effekt och kommer att ge en första delikat peeling på huden på dina fötter;
  • efter fotbadet, gå vidare till skrubben för att förebygga och eliminera torr hud. Du kan också tillreda skrubben med produkter som redan finns i skafferiet, till exempel genom att blanda 125 ml olja med 250 g farinsocker eller bordssalt. Tillsätt eterisk olja av mynta till blandningen för att fräscha upp och deodorisera dina fötter, eller tea tree-olja, som har en antibakteriell verkan;
  • gör nu ett andra fotbad, denna gång genom att lösa grovt salt i varmt vatten och tillsätta några droppar eterisk olja av lavendel, som har avslappnande egenskaper; du kan välja den eteriska oljan eller blandningen du föredrar, det kommer att ge en behaglig doft till dina fötter.
  • avsluta med att applicera en fuktgivande kräm med en delikat massage.

Nu är dina fötter redo att visas upp dina favoritsandaler!

Advertisement