Få påsar och svullnader under ögonen att försvinna med enkla gör-det-själv-metoder

av Titti Carlberg

05 Januari 2022

Få påsar och svullnader under ögonen att försvinna med enkla gör-det-själv-metoder
Advertisement

Att ha svullna och röda ögon gör att de ser trötta ut och hjälper verkligen inte vårt utseende. Och när det gäller välbefinnandet är det verkligen ingen angenäm känsla att ha trötta, svullna eller inflammerade ögon. Det finns många orsaker bakom dessa fenomen, ofta kopplade till dålig kost, luftföroreningar, lite sömn och stress under dagen.

Det är dock möjligt att hjälpa sig själv att få ett fräschare och mer utvilat utseende, att få påsarna under ögonen att försvinna eller åtminstone bli mindre genom att gynna toning och återfuktning av huden med de enkla och billiga botemedel som vi anger nedan.

Advertisement
snappygoat.com, Commons wikimedia

snappygoat.com, Commons wikimedia

  • Tepåsar: koffeinet i te (grönt eller svart) har en positiv effekt på svullna ögon och påsar under dem, det hjälper till att få en fastare och lenare hud, förutom att de även minskar tecken på inflammation. Grönt te - till och med mer än svart - innehåller flanvonoider, eller antioxidanter. Av denna anledning, varje gång du dricker en kopp grönt eller svart te (utan andra tillsatser) kan du lägga tepåsen åt sidan sidan tills den har svalnat, du kan även förvara dem i kylskåpet. När de har svalnat, placera dem hoptryckta under ögonen, eller håll dem på slutna ögon i några minuter, tryck försiktigt på dem för att släppa ut lite te och massera runt ögonen försiktigt. Skölj sedan.
  • En kall matsked: förvara alltid ett par rena matskedar i kylskåpet, lägg dem på ögonen, på morgonen eller kvällen är vilket som, och tryck precis under ögonen med dem. Metallens kalla temperatur drar ihop blodkärlen och trycket som utövas mot huden stimulerar lymfdräneringen av området.
  • Gurkskivor: skär tunna skivor gurka (några millimeter tjocka) och lägg dem på ögonen. Faktum är att denna grönsak innehåller c-vitamin som kan ha en energigivande effekt på huden och stimulera tillväxten av nya celler; i gurka finns även folsyra som istället stimulerar antioxidanter, bekämpar miljöns förorenade gifter som ofta orsakar svullnad under ögonen och rodnad. På grund av den stora mängden vatten inuti dem har de även en återfuktande effekt, vilket är användbart för hudens hälsa och för att motverka ålderstecken.

Har du redan provat dessa kända medel?

Advertisement