Allt som behövs är en sked bikarbonat i avloppet för otroliga resultat

av Hilda Maria Morgan

05 September 2023

Allt som behövs är en sked bikarbonat i avloppet för otroliga resultat
Advertisement

Att ha ett hus som alltid är rent och prydligt är vår önskan och badrummet är rummet som sätter oss mest på prov när vi försöker uppnå det. Badrummet används dagligen för att vi ska kunna hålla våra nivåer av personlig hygien konstant, vårt badrum kräver därför särskild vård och omsorg så att smuts inte lägger sig och mögel och bakterier inte hinner slå rot.

Den höga luftfuktigheten, de små dimensionerna och bristen på ventilation gynnar spridningen av mögel och bakterier; för att inte tala om eventuell utveckling av dålig lukt, som kan bli riktigt irriterande och vara särskilt svår att få bort.

Så hur kan du ständigt upprätthålla maximal hygien och renlighet, samtidigt som du undviker utvecklingen av dålig lukt? Det finns många botemedel som vi kan använda för detta ändamål, men det finns särskilt ett knep, som helt enkelt använder en sked bikarbonat i avloppet, vilket verkligen ger otroliga resultat.

Advertisement

Varför lägga en sked bikarbonat i avloppet?

Varför lägga en sked bikarbonat i avloppet?

Creativo

Det finns många experter som använder det här tricket och rekommenderar det till alla: hemmafruar, städföretag, till och med rörmokare har för vana att kasta en sked bikarbonat i avloppet i badrummet, särskilt i handfatet. Men varför denna operation och hur utförs den korrekt?

Avloppen i badrummet, i synnerhet handfatet, utöver den snabba opaciteten hos hela sanitetsarmaturen på grund av användningsfrekvensen, blir lätt igensatta på grund av rester av päls, hår och produkter för daglig hygien som med tiden gradvis ackumuleras där.

Istället för att tillgripa dyra och aggressiva kemiska produkter kan du lita på hjälp av naturliga medel, i synnerhet bikarbonat, som utför en effektiv rengöring och desinficering, kan ta bort blockeringar och beläggningar och kan också effektivt deodorisera miljön.

Visst, vi kan bara slänga bikarbonat i avloppet och låta det agera på egen hand, men det finns ett ännu effektivare sätt, som blandar denna produkt med två andra ingredienser som används i stor utsträckning vid daglig rengöring. Vilka? Låt oss ta reda på det nedan.

Advertisement

Hur man använder bikarbonat i avloppet

Hur man använder bikarbonat i avloppet

Pixabay

Förbered detta otroliga botemedel för dina avlopp med dessa 3 ingredienser:

  • vinäger;
  • vatten;
  • bikarbonat.

Det finns många sätt du kan använda dessa 3 ingredienser på; den enklaste av dessa består i att blanda dessa 3 ingredienser tills en homogen lösning bildas och slänga den i avloppet och låta den verka i några minuter. Du kan också använda den här lösningen för att rengöra toaletten och bidén i ditt badrum och låta den verka i några minuter i händelse av betydande beläggningar innan du skrubbar med en tandborste.

Tack vare detta botemedel kommer ditt avlopp alltid att vara fritt och ditt badrum kommer alltid att vara sanerat, rent och parfymerat.

Advertisement