De perfekta naturprodukterna för en tvätt som blir mjuk som på ett tvätteri

av Hilda Maria Morgan

17 September 2023

De perfekta naturprodukterna för en tvätt som blir mjuk som på ett tvätteri
Advertisement

Oavsett om det är mjuka och varma tröjor, ullhalsdukar, bomullslakan eller frottéhanddukar, när vi tvättar vår tvätt är vår önskan alltid att den ska hållas mjuk länge. Om vi ​​inte använder rätt tvättekniker kan det dock hända att våra kläder tappar mjukhet vid efterföljande tvättar, blir sträva och irriterande vid beröring.

Det kan också hända att något fel vad gäller mängden eller typen av tvättmedel kan orsaka att dina kläder blir mjukare. Faktum är att fel eller överdriven mängd sköljmedel kan fastna på tygerna, vilket förhindrar att tvättmedlet tar bort fläckar och får tvätten att hårdna. Så hur kan vi säkerställa att vår tvätt förblir lika mjuk vid varje tvätt som när den kommer ut ur tvätten?

Det finns olika naturliga produkter som hjälper oss med detta syfte, vi anger dem nedan.

Advertisement

Vit vinäger och bikarbonat för en tvätt

Vit vinäger och bikarbonat för en tvätt

Creativo

De två huvudprodukterna som används som sköljmedelsersättningsmedel finns alltid i skafferiet och används ofta för den dagliga städningen av våra hem.

  • Vitvinsvinäger är den mest använda produkten: häll bara i 100 ml direkt i sköljmedelsfacket för en alltid mjuk och väldoftande tvätt;
  • natriumbikarbonat är också ett mycket effektivt substitut för sköljmedel och kan användas direkt i tvättmaskinens trumma; tillsätt en sked innan du stänger dörren och dina kläder kommer att bli riktigt mjuka.

Dessa två ingredienser kan också användas i kombination med naturligt glycerin: blanda 200 ml vatten med 200 ml vit vinäger eller 200 gram bikarbonat, tillsätt 2 matskedar naturligt glycerin och använd 100 ml av lösningen som erhålls direkt i sköljmedelsfacket.

Advertisement

Andra naturliga medel för en mjuk tvätt

Andra naturliga medel för en mjuk tvätt

Pixabay

Det finns många naturliga medel som kan hjälpa dig att alltid få en mjuk tvätt:

  • citronsyra är ett perfekt botemedel för din tvätt: lös upp 150 gram i 1 liter vatten, helst destillerat, och använd 100 ml av lösningen direkt i sköljmedelsfacket. Din tvätt kommer dessutom dofta behagligt om du tillsätter 10 droppar av en valfri eterisk olja;
  • tvättnötter är ett ekologiskt och ekonomiskt botemedel för din tvättmaskin, som inte bara kommer att ersätta tvättmedel effektivt, utan också gör så att du kan undvika att använda sköljmedel. Lägg 4 eller 5 i en bomullspåse direkt i trumman tillsammans med tvätten;
  • slutligen, om du har en torktumlare kan du mjuka upp din tvätt med ull- eller bambubollar för torktumlare.

Vilken produkt kommer du prova för att sluta köpa sköljmedel?

Advertisement