Handfatspropparna kommer alltid att vara perfekt rena med dessa enkla medel

av Hilda Maria Morgan

24 Maj 2023

Handfatspropparna kommer alltid att vara perfekt rena med dessa enkla medel
Advertisement

Att städa badrummet är en operation som vi gör varje dag för att alltid säkerställa perfekt hygien, men det finns delar av våra badrum som kanske inte får all den uppmärksamhet de förtjänar: handfatspropparna. I och med att dessa föremål ständigt är i kontakt med kalk från vattnet, smutsen som vi tvättar bort från händer och kropp samt päls- och hårrester, blir väldigt lätt smutsiga, men det är inte alltid lika lätt att få dem att bli rena igen som innan.

Så hur går du tillväga för att perfekt rengöra och desinficera även dessa mycket användbara och alltför ofta bortglömda föremål? Det finns flera naturliga medel som kan hjälpa oss i denna svåra uppgift, vi visar dem nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det kommer att bli mycket enkelt att rengöra handfatspropparna perfekt med dessa enkla naturliga medel:

  • Det första medlet som vi rekommenderar kan verka lite ovanligt, men det är verkligen mycket effektivt: tomat. Du behöver bara skära en på mitten och använda den som en disksvamp för att gnugga ytorna på de två propparna. Låt verka i 20 minuter innan du sköljer med rikligt med vatten; dina proppar kommer att bli som nya igen.
  • På samma sätt som tomaten används kan du också använda en halv citron eller, om du föredrar det, kan du sänka ned handfatspropparna i en lösning av vatten och citronsaft och låta dem ligga i under någon timma.
  • Om du vill ha citronerna till matlagning, använd istället citronsyra: lös 50 g citronsyra i 300 ml vatten och låt propparna ligga i blöt i 2 timmar, gnugga sedan med en mjuk svamp.
  • Även bikarbonat, med sina blekande, avfettande, sanerande egenskaper och sin lätt nötande verkan, kan vara mycket användbart. Förbered en degig blandning genom att blanda bikarbonat med några droppar vatten och gnugga den på propparna med en tandborste. Låt verka i 20 minuter och skölj.
  • Slutligen, hur skulle vi kunna glömma vinägern, allmänt känd för dess anti-kalk och polerande egenskaper? Blanda det med vatten i lika delar, sänk ned propparna i blandningen och låt ligga i under 2 timmar och gnugga sedan med en svamp. Du kommer att se hur glänsande de kommer att bli!
  • Du skulle också kunna välja att kombinera rengöringskraften hos två olika ingredienser för en ännu starkare effekt. Sprid ut citronsaft eller citronsyra eller vinäger på propparna och tillsätt sedan 2 matskedar bikarbonat. Låt det verka i cirka 10 minuter, tills det inte brusar mer, skölj sedan med hjälp av en trasa.

Vilket är ditt favoritmedel?

Advertisement