Gör-det-själv-fällor för myggor i trädgården: sättet att eliminera dem på innan de sticks

av Hilda Maria Morgan

27 Maj 2023

Gör-det-själv-fällor för myggor i trädgården: sättet att eliminera dem på innan de sticks
Advertisement

Varje år är det en kamp som varar så länge temperaturerna är höga: vi pratar om kampen mot myggor, insekterna som älskar att smyga in överallt, som blir mätta av vårt kött (okej, blod) och kanske inte låter oss sova genom att de surrar runt huvudet på oss. Det är inget mysterium att de är bland de mest impopulära djuren, och var och en av oss vidtar en rad försiktighetsåtgärder för att lära oss att leva med dem, för att minimera problemen.

Myggnät, myggmedel som sprayas på kroppen, alla gör-det-själv-trick för att hålla dem borta... Och så fällorna. Det finns olika typer, vissa mer effektiva än andra, men i verkligheten är den bästa strategin förebyggande. Det vill säga att agera på dessa djur i larvstadiet. Och för att göra detta kan speciella fällor användas, perfekta att placera i trädgårdar och på balkonger, för att vinna tillbaka utrymmena kring huset så mycket som möjligt.

Advertisement
Video tutorial via Stephie McCarthy/YouTube

Video tutorial via Stephie McCarthy/YouTube

Vi pratar om kapslar som man löser upp, som finns i olika format och produceras av olika företag, men som finns mer eller mindre överallt, även i nätbutiker.

Varför är de en bra lösning att överväga? Dessa fasta kapslar löses upp i vatten och verkar mot larverna. Faktum är att myggor älskar fuktiga platser och särskilt stillastående vatten. Denna egenskap kan utnyttjas för att förhindra att larverna utvecklas till irriterande insekter.

Observera: även om dessa kapslar inte bör innehålla farliga ämnen, är det fortfarande tillrådligt att förhindra att husdjur och barn kommer i kontakt med vattnet där du har löst upp kapslarna sig. Det är därför vi föreslår metoden som du kan se nedan för att skapa säkra fällor.

Advertisement

1.       Ta en hink och fyll den minst till hälften med vatten.

2.       Lös upp en kapsel där i.

3.       Täck öppningen så att hundar, katter, fåglar inte kan dricka det, och så att inte heller barnen kan komma åt vattnet.

Som du kan se i videon kan du också använda stekpannor och grillar som de från gamla mikrovågsugnar eller galler för att kyla desserter, för att täcka öppningen. Eller så kan du använda växtkorgar, sådana som sedan fodras med kokosfiberpaneler. Kort sagt, det viktiga är att skydda hinken med någon bur eller något nät. Och om du väljer smalmaskiga nät så slipper de stackars ödlorna ramla ner i hinkarna.

Några försiktighetsåtgärder:

  • Ta reda på om riktlinjerna i ditt område om vilka larvdödande medel som kan användas. De skulle till exempel kunna indikera att de säkraste är de som är baserade på Bacillus thuringiensis.
  • Var också noga med att ta reda på hur man gör sig av med vattnet sedan. Dessa fällor måste bytas regelbundet, slänga den gamla och hälla i mer vatten och nya kapslar. Det är bäst att ha vattnet där det inte riskerar att störa djur eller växter.
  • För andra platser där vattnet oundvikligen kommer att stagnera, såsom husdjurens vattenskålar eller skålar fåglarna dricker ur, gäller det att byta det så ofta som möjligt.
  • Rengör även hängrännorna så att myggorna inte lätt kan skapa bon där med det stillastående vattnet.

Är du redo att slåss mot dessa insekter?

Advertisement