Alla användningsområden för diskmedel: 7 saker du kan få att glänsa utöver disken

av Hilda Maria Morgan

23 Maj 2023

Alla användningsområden för diskmedel: 7 saker du kan få att glänsa utöver disken
Advertisement

Diskmedel anses vara bland de hushållsprodukter som har högst avfettningsförmåga. Samtidigt är det också ett av de säkraste rengöringsmedlen med tanke på toxiciteten hos de kemiska elementen som det består av, eftersom dess formulering måste vara lämplig för rengöringen av vår disk.

Dessa egenskaper gör den perfekt, inte bara för rengöring och polering av tallrikar, bestick, kastruller och glas, utan även för andra ändamål.

I detta avseende tänkte vi ge dig några tips på alternativa sätt som diskmedel kan användas på. Genom att fortsätta läsa kommer du att kunna förvånas över dess otroliga och värdefulla mångsidighet.

simplyloving/Reddit

simplyloving/Reddit

  • Nedfläckade klädesplagg: diskmedel kan vara utmärkt för att förbehandla särskilt envisa fläckar på olika typer av plagg. Det kan vara användbart för att till exempel ta bort oljefläckar. Prova att hälla några droppar på området med fläcken, låt det verka en stund och gnugga sedan ordentligt. Lägg sedan plagget i tvättmaskinen och kör en vanlig tvätt. Fläckborttagningsförmågan är garanterad.
  • Rengöring av badrummet: en annan situation där diskmedel kan användas effektivt är för att städa badrummet. I det här fallet kan du använda det som det är, som du skulle med alla andra rengöringsmedel, eller förstärka dess anti-kalkeffekt genom att blanda det med vit vinäger. Häll en kopp vit vinäger, några droppar diskmedel och varmt vatten i en spraybehållare. Skaka kraftigt och ditt badrumsrengöringsmedel är klart.
  • Polera smycken: för att polera smycken, lägg smyckena i en balja med ljummet vatten och några droppar diskmedel. Låt verka i några minuter och skölj sedan och torka.
Advertisement
amoonchildspersona/Reddit

amoonchildspersona/Reddit

  • Smutsiga glasögon: samma metod som används för smycken kan också användas för glasögon och solglasögon. Många använder denna teknik för att återställa renheten på fläckiga eller immiga glasögon. Vissa experter avråder dock från detta, eftersom de hävdar att glaset linserna är gjorda av inte är lämpligt att behandla med de sura komponenterna som finns i diskmedlet. Vi råder till att du alltid informerar dig om glasögonens material och sammansättningen av det diskmedel du använder. Använd det i alla fall inte alltför ofta och se till att skölja noggrant när du gör det.
  • Ingensatta toaletter eller handfat: det verkar som att diskmedel även kan hjälpa vid inte alltför allvarliga blockeringar som rör toaletten eller handfatets avlopp. I så fall kan du försöka förbättra situationen genom att använda en kopp diskmedel följt av en balja med mycket hett vatten.
PersonalTomatillo505/Reddit

PersonalTomatillo505/Reddit

  • Rengöring av glas och speglar: med samma lösning som beskrevs för rengöringen av badrummet (en blandning av ljummet vatten, diskmedel och vit vinäger), kan du även få smutsiga och nedfläckade glas eller speglar att glänsa vackert. Använd genom att spraya produkten och torka sedan av med en mikrofiberduk för att ta bort märken. Resultatet kommer att bli perfekt.
  • Beredning av ett universalrengöringsmedel: slutligen vill vi påpeka att det finns flera bra recept för att göra universalrengöringsmedel till vilka diskmedel tillsätts. Ett av dem tillreds genom att blanda vatten, diskmedel, bikarbonat och vit vinäger. Rätt doser och lämplig beredningsprocedur finns lätt tillgängligt på webben och dess möjliga användningsområden i de olika hushållssysslorna är många.

Hade du testat någon av dessa alternativa användningsområden för diskmedel redan?

Advertisement