Mindre ansträngning och mer fritid: 8 städknep att lägga på minnet

av Hilda Maria Morgan

22 Maj 2023

Mindre ansträngning och mer fritid: 8 städknep att lägga på minnet
Advertisement

Det finns många städtips och råd som är användbara för vårt hem och vår vardag.

Vissa är effektiva och löser problem. Andra, baserade på rykten och urbana legender, kan visa sig innebära ett mindre misslyckande. Oavsett är filosofin för alla som lär sig dem att det kostar ju ingenting att prova. Närhelst möjligheten ges att upptäcka och lära sig något nytt knep, bestämmer majoriteten av oss för att det är värt att lyssna på.

I detta avseende har vi samlat en rad tips och städråd, som vi tycker är tillräckligt bra och värda att dela med sig av. Du behöver bara fortsätta läsa nedan.

Gainsbarr/Reddit

Gainsbarr/Reddit

Vid fläckar på skor i läder eller ekoläder kan du använda nagellackborttagare. Ta lite på en tops som du gnuggar mot fläcken som ska tas bort, du kan använda nagellacksborttagaren ren som den är eller, om du ska behandla en särskilt ömtålig sko, utspädd med vatten. Skölj sedan det drabbade området med vatten för att avlägsna lösningsmedlet.

Advertisement
IT_Serpent/Reddit

IT_Serpent/Reddit

För att ta bort kalk från duschhuvudet, prova att stänga in det i en plastpåse full med vinäger och binda påsen runt det. Låt verka en natt och tvätta sedan normalt.

Deaddrop88/Reddit

Deaddrop88/Reddit

Visste du att du istället för dammfångande engångsdukar kan använda återvunnet material som ull- eller mikrofiberstrumpor, gamla tröjor och andra yllekläder?

FoxieBlu/Reddit

FoxieBlu/Reddit

Det verkar som att sprida ut bikarbonatmattor och heltäckningsmattor, före dammsugning, hjälper till att rengöra dem bättre och neutralisera dålig lukt. Prova för att se att det fungerar.

daoldskoola519/Reddit

daoldskoola519/Reddit

Om du effektivt vill ta bort fläckar från badkaret utan att skada emaljen med kemikalier, prova att använda en blandning av bikarbonat, väteperoxid och flytande tvål.

Advertisement
allyseeya/Reddit

allyseeya/Reddit

För att ta bort fläckar och desinficera soffan kan du använda natriumbikarbonat och alkohol blandat i lika delar istället för dyrare och aggressivare rengöringsmedel. Vi syftar självklart på tyger som kan behandlas med alkohol. Vi råder dig att alltid informera dig i förväg om det.

Jwright7711/Reddit

Jwright7711/Reddit

Om det är svårt att avfetta disken med enbart diskmedel, kan det visa sig vara mycket användbart att blötlägga dem i vatten och vinäger innan du diskar dem.

Advertisement
paxmina/Reddit

paxmina/Reddit

Och när du noggrant vill rengöra en borste full av damm och hår, sänk ner den i en balja med vatten där du tidigare har spätt ut lite schampo eller shower gel. Skrubba mot borsten inuti vattnet med en gammal tandborste och skölj sedan. Om du gör det flitigt och konsekvent kommer dina borstar alltid att vara perfekt sanerade.

Vilket av dessa fantastiska trick kommer du att prova direkt?

Advertisement