Du kan rengöra din dusch på några minuter med ett enkelt knep

av Hilda Maria Morgan

31 Januari 2023

Du kan rengöra din dusch på några minuter med ett enkelt knep
Advertisement

Att städa duschen är vanligtvis det mest mödosamma och långsammaste arbetet med att städa badrummet. Det är faktiskt den operation som kräver mest noggrannhet, tålamod och tid.

Detta beror på dess konformation, storleken på ytan som ska behandlas och att den ofta är gjord av olika slags material, alla med olika egenskaper och som kräver olika behandlingar.

Det finns dock några tips som, om de följs noggrant, kan göra att du sparar in halva tiden och låter dig få jobbet gjort med några snabba steg.

via @vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Bland dem som har gett bra förslag på en mycket snabb men effektiv rengöring av duschen har vi @vanesamaro91, en TikToker som är väldigt populär på grund av sitt delande av innehåll av det här slaget. Särskilt i en video kommer hon med ett förslag som kan verka trivialt eller till och med självklart, men som inte alla omsätter i praktiken som det borde göras. Duschkabinen är nästan alltid full av alla produkter och tillbehör som vi använder för personlig hygien. Korrekt rengöring kan försvåras eller bromsas av detta. Rådet är därför att ta bort allt innan rengöringen. Och för att göra detta använder Tiktokern ett speciellt föremål, det vill säga en plastkorg som är lika dan som de som används som soptunna i badrummet. Om du vill följa @vanesamaro91:s tips (som du kan se direkt i videon) råder vi dig att skaffa en ny som du bara kommer att använda vid behov. Så, innan du skrider till verket, ta ut allt du har i duschen, lägg det i korgen och ställ det åt sidan. Duschen är redo att poleras.

Advertisement
@vanesamaro91/TikTok

@vanesamaro91/TikTok

Om ditt mål är hastighet men du inte vill ge upp precisionen, finns det ett annat knep, visat av skaparen i en annan video (du kan se den här) som kan vara rätt för dig. Skaffa en elektrisk diskborste. De är lätta att hitta att köpa och du kan köpa en som du självklart bara kommer att använda till duschen. Fyll den med diskmedel och vit vinäger och använd den på alla ytor i duschkabinen. På kort tid kommer smuts och kalk att tas bort och ytorna är redo att sköljas. Hela proceduren är mycket snabb men den kommer att visa sig vara riktigt effektiv.

Prova för att se att det är sant.

Advertisement