Ett smart och snabbt knep för att få en skinande ren spishäll på bara ett ögonblick

av Hilda Maria Morgan

22 Maj 2023

Ett smart och snabbt knep för att få en skinande ren spishäll på bara ett ögonblick
Advertisement

Alla som ofta har att göra med att städa köket vet hur tröttsamt och frustrerande det kan vara att försöka få en smutsig och ingrodd spishäll att skina och hur de lätt blir smutsiga igen varje gång spisen används. Det finns såklart många effektfulla produkter att köpa. Men utöver dessa produkter är det som vi ofta behöver mest av tålamod och armmuskler.

Tänk om vi berättade för dig att det finns ett effektivt och praktiskt medel som används av många kockar för att få sina kök att glänsa på kort tid? Javisst, det finns, och för att omsätta det i praktiken behöver du bara två produkter som vanligtvis redan finns hemma.

Genom att fortsätta läsa kommer du att upptäcka vad vi menar.

Advertisement
Creativo

Creativo

Lösningen som vi föreslår består av beredningen av ett rengöringsmedel som lätt kan lösa upp fett och beläggningar, genom att utnyttja rengöringsegenskaperna hos två ingredienser som vi använder dagligen, nämligen:

  • Diskmedel
  • Natriumbikarbonat

För att tillreda denna magiska produkt, kombinera bara tre matskedar diskmedel och två matskedar bikarbonat i en behållare. Blanda de två ingredienserna och tillsätt sedan ett glas vatten. Det du får blir en tjock och skummande blandning. Sedan kan du hälla lite på spishällen och på de enskilda brännarna av gasspisen och gnugga med en stålullssvamp. Låt verka i 10/15 minuter och skölj sedan med en mikrofiberduk. Tvätta och krama trasan väl flera gånger tills alla rester av skum och envis smuts har tagits bort. Snart kommer dina brännare vara blanka som om de vore nya igen och din spishäll fläckfri. Som vi nämnt är detta ett knep som används av många kockar i stora restaurangkök och av denna anledning kan vi säga att det är ett beprövat och effektivt botemedel. Det finns många andra husmorslösningar som innebär användning av naturliga och icke-naturliga produkter som är lättillgängliga hemma. Denna tycktes oss dock vara värd att visa på grund av hur snabb och praktisk hela proceduren är. Och vi är säkra på att också du kommer att bli nöjd.

Så om du inte redan har provat detta förut är det bara att ge det ett försök!

Advertisement