Känn dig yngre med en ny frisyr: 3 användbara tips

av Hilda Maria Morgan

18 Maj 2023

Känn dig yngre med en ny frisyr: 3 användbara tips
Advertisement

Ofta är anledningen till att vi går till frisören och letar efter en ny frisyr viljan att känna sig och se yngre ut. Och den rätta frisyren kan verkligen ge oss en yngre och fräschare look, om du är tillräckligt modig att prova något nytt.

I valet av frisyr räcker det dock inte att lita på de modernaste frisyrerna, utan det är också nödvändigt att ha med vårt ansiktes egenskaper i beräkningen, så att resultatet kan uppfylla förväntningarna: de med ett runt ansikte bör till exempel ge rörelse till tinningarna och pannan genom att välja frisyrer som slutar vid nyckelbenet, medan de som har ett fyrkantigt ansikte inte bör välja raka frisyrer, det skulle framhäva den kantiga formen, för dem rekommenderas istället långt hår, gärna asymmetriskt och med mjuka lockar. Slutligen rekommenderas en kortare frisyr för de med långsträckta ansikten, inte längre än till axlarna, uppklippt eller med lugg för att göra frisyren ännu mildare och mjukare.

Nedan föreslår vi 3 användbara tips för att välja en kort frisyr.

Advertisement

1. Bobfrisyr

Bobfrisyren är en stor klassiker, och är bland de mest efterfrågade än idag. Denna frisyr, som är en tidlös symbol för kvinnornas frigörelse, är väldigt fräsch och bidrar omedelbart till att ge ett yngre och samtidigt elegant utseende, den passar för både rakt och vågigt hår och kan väljas i en kort, mellan eller lång version beroende på smak och även på vårt ansiktes form.

Mellan och lång bobfrisyr är idealiska om du vill ge rörelse och mjukhet till ansiktet och det går att leka med formerna och hårläggningarna, till exempel genom att ge volym och rörelse med en rufsig frisyr.

Advertisement

2. Pixie cut

Pixie cut är istället en kort frisyr som skulle kunna kännas om en utmaning för många av oss. Ändå är den värd ett försök på grund av det unga, avslappnade och fräscha intryck som den avger. Hos den här typen av frisyr är hårklippningen av grundläggande betydelse, som är just det som gör frisyren tuffare. Om du vill framstå som yngre är det bäst att ha en oregelbunden klippning, för att bättre förstärka ansiktsformerna.

Rufsig och elegant på samma gång, denna frisyr innebär att sidorna och nacken nästan är rakade, medan håret längst upp är längre och kan stylas efter önskemål. Denna klippning passar även alla hårtyper och för ett föryngrande resultat är det bäst att styla frisyren på ett mjukt sätt.

3. Hårvård

Efter fyrtio års ålder behöver både hår och hårbotten också mer vård för att förhindra att de försvagas och går sönder. Vi råder dig därför att använda icke-tvålhaltiga och mindre aggressiva schampon och åtfölja dem med stärkande hårmasker baserade på naturliga ingredienser.

  • För att ge volym, näring och glans till håret, till exempel, kan du göra en hårmask av 100 ml alkoholfri öl och 10 ml aloe vera-gel, som appliceras och du låter verka i cirka 20 minuter.
  • Kokosolja är också ett riktigt universalmedel för hår: smält den och applicera, du kan låta oljan sitta på hela natten.
  • Avokado (en halv), majonnäs (10 ml) och sötmandelolja (3 ml) är ingredienserna till en supernärande hårmask som kan appliceras två gånger i veckan under 20 minuter.

Är du redo för en ny frisyr?

Advertisement