Bottleneck bangs: luggen som passar alla

av Hilda Maria Morgan

14 Juni 2023

Bottleneck bangs: luggen som passar alla
Advertisement

Lugg ja tack, lugg nej tack: det finns människor som passar bra med och utan, och de som tvingas göra ett drastiskt val. Vanligtvis är ansiktsform och hårtyp det som avgör om det blir det ena eller andra, men detta är bara sant upp till en viss punkt. Eller åtminstone, det verkar vara sant om luggen i fråga inte är den som kallas "bottleneck bangs" (flaskhals-lugg). Faktum är att det är en stil som verkar passa alla: vare sig man har långt eller kort hår, ljust eller mörkt, längre eller rundare ansikte och så vidare.

Varför är just den luggen så framgångsrikt? Och hur ser den ut? Läs vidare för att få veta mer.

Vid första anblicken skulle den kunna verka som en curtain bangs, dvs "gardinluggen", som skapar en gardin av hårsvall vid pannan. I verkligheten är det dock detaljerna som gör skillnaden: luggen som är mellan 3 och 6 centimeter lång, den rör vid ögonfransarna och ramar in kindbenen med "vingar" på sidorna. Anledningen till namnet är att luggen verkar likna kurvan på en flaskhals, eftersom de är kortare upptill och sedan gradvis blir längre när kurvan går runt ögonvrån och mot kindbenen.

Advertisement

En av de stora styrkorna ligger i det faktum att denna lugg är väldigt lätt att styla: inte bara för att den kan lämnas rakare eller vågig, utan framför allt för att du varje dag bestämmer om du ska lämna mycket hår för att täcka ansiktet, eller flytta den längre delen av luggen bakom öronen (eller också bara en liten del av luggen) eller hålla den på plats med klämmor, eller ansluta luggen till håret som du samlat i en tofs eller knut.

Detta gör den lätt att hantera inte bara så fort du lämnar frisersalongen, utan även när luggen börjar tappa formen lite och bli längre, speciellt på sidorna.

Denna lugg har blivit favoritstilen för många människor runt om i världen, och även bland Hollywoodstjärnor och andra kändisar finns det ingen brist på de som älskar att visa upp luggen vid olika tillfällen. Vissa skådespelerskor, som Kristen Stewart, har till och med "konverterat" till luggen genom att visa upp fantastiska flaskhalsluggar under talkshowen The Late Show With Stephen Colbert.

Vad säger du, skulle du också vilja testa den här stilen?

Advertisement