Är du i 40- och 50-årsåldern och vill känna dig yngre? Prova med stjärnors favoritfrisyr

av Hilda Maria Morgan

15 Juni 2023

Är du i 40- och 50-årsåldern och vill känna dig yngre? Prova med stjärnors favoritfrisyr
Advertisement

Frisyr och färg på håret spelar en stor roll för att definiera människors ålder. Det är därför det alltid är så svårt för kvinnor att förändra sig: fel frisyr eller färg kan få oss att se äldre ut än vi är, precis som de rätta valen istället kan förbättra vårt utseende och få oss att se (och framför allt känna oss!) yngre och vackrare.

Om säsongsbytet, en flytt, ett nytt jobb eller slutet på ett förhållande har fått dig att vilja byta utseende på ditt hår letar du säkerligen efter en klippning och en färg som förhöjer ditt ansikte och som ger dig positiva känslor. Och om du är över 40 funderar du förmodligen på att klippa håret kort, men idag finns det många kvinnor som framgångsrikt väljer att behålla en lång frisyr. Halvvägs mellan dessa två val har vi Emma Stones favoritfrisyr, också mycket älskad av Julia Roberts, och den kommer att få dig att känna dig yngre direkt.

Advertisement

Det finns en mellanfrisyr, vars längd når nyckelbenet, vilket lätt går både älskare av kortare och längre frisyrer till mötes, en frisyr som efter 40 års ålder alltid kommer att få dig att känna dig ung och vacker: collarbone cut. Denna frisyr är medvetet rörig och full av olika längder och lager, vilket gör den perfekt anpassningsbar och kan förhöja alla typer av ansikten. Perfekt för den obeslutsamma tack vare frisyrens medellängd, den kan enkelt modifieras med styling som gör att håret kan sättas upp eller bäras utsläppt och rakt eller genom att skapa vågor.

Julia Roberts har anammat denna mer fräcka look med stor framgång, och lagt till en känsla av personlighet med studerade asymmetrier mellan den längre framsidan och den kortare baksidan, som gör att du kan kamouflera eventuella hårfästen som tunnats ut med åldern.

Advertisement

Emma Stone är ett annat stort fan av denna frisyr och har haft den i flera år genom att anpassa den till en något kortare längd som bara faller till axlarna, som smalnar av på sidorna och är kortare på baksidan. Denna variant är mycket lätt att ha och underhålla och lämpar sig för de som är lata efter som att man automatiskt får hjälp med stylingen av den naturliga rörelsen som frisyren ger.

När det gäller färg, försök alltid att undvika skarpa kontraster mot hyn, undvik nyanser som är för kalla eller för mörka. Välj mjuka och ljusa färger, som ljusbrun, jordgubbsblond eller koppar om du har ljus hy, men om du utgår från en mörk hårbas kan det räcka med att applicera honungsfärgade reflexer eller karamellfärgade nyanser. Om din hud är ljus och åt det genomskinliga hållet så passar rött jättebra, från den mest intensiva röda till broux, en blandning av rött och brunt. De med mörkare hy bör istället välja neutrala bruna nyanser om huden är oliv, mellanbrun för en gyllene hy, kopparröd för en bärnstensfärgad hy.

Har du bokat tid hos frisören än?

Advertisement