Stacked cut: 8 underbara förslag för ditt hår

av Hilda Maria Morgan

11 Juni 2023

Stacked cut: 8 underbara förslag för ditt hår
Advertisement

Frisyren känd som stacked bob haircut har varit jättepopulär i decennier, men har gett plats för andra frisyrer på senare tid. Nu har denna bekväma och mångsidiga klippning gjort comeback och blivit valet för korta, medel eller långa frisyrer.

Men vad exakt är en stacked bob? Denna klippning skapar volym och fyllighetbaksidan av huvudet genom att håret klipps upp, det är därför den är perfekt för tunt hår, men den passar även andra hårtyper.

Stacked bob hårklippningar är också mycket lätta att fixa, kräver inte mycket underhåll och går snabbt att fixa. Frisyren är därför perfekt även för dem som inte har mycket tid eller lust att ägna sig åt hårvård.

Låt oss tillsammans ta en titt på 8 underbara förslag för din nästa utseendeförändring.

Advertisement

1. Stacked bob med lugg

En klassisk bob med en lugg som skapar en kontur till ansiktet. En känsla av klass med en lätt vintage-aktig look där boben når ner till hakan, även om längden kan ändras efter önskemål, med en rak, sned eller asymmetrisk formad lugg.

Advertisement

2. Stacked bob till kinderna

Denna klippning fungerar på olika längd genom att håret hålls kortarebaksidan av huvudet och längre fram, ända till kinderna. Lämplig för alla ansiktsformer, den kräver förvånansvärt underhållsklippningar, du behöver bara förnya den var tionde vecka för att bibehålla enhetlighet i längd och uppklippning.

3. Kort stacked cut för lockiga hår

Lämplig för medelstora till små lockar och runda eller ovala ansiktsformer, en kort stacked bob passar också bra för dem som vill visa upp sina naturliga lockar. För att lyckas med denna frisyr är användningen av leave-in balsam och en kräm mot krusning viktigt, liksom regelbunden trimning som håller lockarna i form och förhindrar kluvna toppar.

4. Edgy mellanlång frisyr

En edgy mellanlång frisyr, gärna med lite vågigt hår, är idealisk för att få din hals att se längre ut.

5. Långt frisyr med lugg framtill

För dem som föredrar långa frisyrer kan en lång stacked bob med lugg inte bara att rama in ansiktet utan också lägga till rörelse, djup och fyllighet till håret.

Advertisement

6. Stacked cut med parallelltrapetsform

Trapetsfrisyrern, med en mycket vass framsida, är perfekt för dem med en rund ansiktsform som vill få en förlängande effekt av ansiktet, samtidigt som den anpassar sig till alla ansikten. På baksidan klipps håret upp för att skapa fyllighet och fyllighet.

7. Stacked bob med undercut

Med ett sånt här frisyr kan du välja om du vill ha en synlig under cut eller inte, samt leka med stilen med roliga designer för en mer kreativ klippning.

Advertisement

8. Markerad stacked bob

Slutligen kan du välja att lyfta fram det unika med din nya look med en växling av olika färger. Lägg också till tillbehör för att dekorera och göra din stil ännu mer personlig.

Har du valt din nästa frisyr än?

Advertisement