IKEA-Hack: en fantastisk idé för att förvandla en RAST-byrå till oigenkännlighet

av Hilda Maria Morgan

11 Juni 2023

IKEA-Hack: en fantastisk idé för att förvandla en RAST-byrå till oigenkännlighet
Advertisement

Det finns alltid ett behov av en byrå hemma: de är bekväma i vilket rum som helst, från hallen till vardagsrummet, sovrum och så vidare. För när vi verkligen vill skapa ordning, är det bästa sättet att göra det på att ha en plats för att förvara alla olika föremål, och helst en som är stängd, av den enkla anledningen att när varje synlig yta blir belamrad med föremål, även om de står på ett ordnat sätt, skapas det ändå i slutändan en visuell röra. Och så måste man damma och ta bort spindelväv oftare än man kanske skulle vilja.

Men vilken byrå ska man välja? Hur hittar man en som verkar fascinerande i sin design, i takt med nuets smak, men utan att behöva spendera en förmögenhet? Svaret kan vara att efterlikna ett gör-det-själv-jobb som det som föreslås av Instagram-kontot meg | MW Home Goods. Läs vidare för att få veta mer om detta fantastiska IKEA-Hack.

via meg | MW Home Goods/Instagram

Advertisement
IKEA

IKEA

I själva verket är det ett projekt som utgår från en av den svenska möbeljättens enklaste möbler, byrån RAST furu. En parallellepiped med mycket enkla former, med tre stora lådor, en möbel som kan användas nästan var som helst. Naturliga och lätta trämöbler som dessa – även hos IKEA – förvandlas ofta med gör-det-själv-projekt och skapar riktigt personliga pjäser, ibland så annorlunda från originalet att de gör en mållös. Det fina är dock när detta resultat uppnås utan att behöva göra vem vet vilken ansträngning.

Faktum är att i projektet som föreslagits av mwhomegoods behöver man inte göra om den ursprungliga byrån helt och hållet.

Advertisement

mwhomegoods/Instagram

Efter att ha slipat ytan lite, för att ta bort yt-finishen så att den valda färgen fäster bättre, applicerar kreatören lite primer och färgen, en väldigt mörkgrön (välj de färg och nyans som du tycker bäst om).

Sedan är det dags att kapa trälisterna: hon valde platta, som hon sedan impregnerade så att de ser ut som valnötsträ. Även i det här fallet kan du låta fantasin flöda vad gäller val av impregneringsmedel, eller leta efter lister som redan har önskad finish. När de var klara limmades de fast på varje lådfront.

Sedan återstår bara att lägga till fötter på möbelns botten, för att höja den och byta ut de runda knopparna med mer eleganta handtag, för att byrån ska dra till sig uppmärksamhet.

Du kan läsa mer om processen om du följer denna länk.

Det tog inte mer än några timmars arbete, men resultatet är verkligen oigenkännligt jämfört med dess ursprungliga utseende!

Source:

mwhomegoods.com

Advertisement