Vita byxor: 8 idiotsäkra tips för att använda dem till stilsäkra outfits

av Hilda Maria Morgan

06 Maj 2023

Vita byxor: 8 idiotsäkra tips för att använda dem till stilsäkra outfits
Advertisement

Vita byxor är ett av de där måste-plaggen som, enligt modeexperter, alla borde ha som ett ess i sin garderob.

Det är ett basplagg, lätt för att kontrastera olika typer av utseenden och olika stilar, som har använts igenom tider och moden. De är fortfarande väldigt aktuella idag. Men dess användning döljer små fallgropar som på något sätt kan äventyra harmonin i en hel outfit. Det är därför bäst att känna till alla hemligheter och de rätta knepen för att skapa sensationella utseenden utan att orsaka stilfel.

I detta avseende tänkte vi ge dig några användbara tips som du kan lära dig genom att läsa vidare nedan.

Advertisement

Den första faktorn som måste utvärderas gäller det faktum att vita byxor, oavsett vilket material de är gjorda av, optiskt tenderar att få fram brister eller några extra kilon. Det brukar faktiskt sägas att "vitt förstorar". För att undvika detta och få din figur att se som bäst ut, se alltid till att storleken och materialet passar din kroppsbyggnad och förhöjer den. Det är sedan generellt sett lämpligt att man väljer byxor med hög midja och att man undviker instoppade skjortor eller t-shirts, åtminstone när kroppsformen inte tillåter det.

Advertisement

För att skapa mindre sportiga outfits, kombinera byxorna med klackar, kom alltid ihåg att balansera med toppen, för att säkerställa att uppmärksamheten förblir fokuserad på den nedre delen och inte leder till överdrift. För att göra detta kan du välja skjortor, blusar eller toppar som faller mjukt och inte är för tajta.

Det finns en vanlig missuppfattning att vita byxor inte kan bäras på vintern. I verkligheten, även om vitt brukar passa till de varma årstiderna, kan de med rätt kombinationer enkelt användas året runt. Tricket är att kombinera byxorna med föremål som passar för säsongen, både i färg och material.

Denim tillsammans med vitt fungerar alltid bra. Att tona ner vita byxor med en jeansskjorta eller jeansjacka, tillsammans med rätt accessoarer, är därför ett drag som vi skulle vilja rekommendera.

Även total white, speciellt på sommaren, är en mycket populär och alltid väldigt trendig lösning. För att piffa upp det övergripande utseendet lite kan man alltid lägga till färgglada detaljer, även små. Du kan använda dig av väskor, skor och accessoarer.

Advertisement

En annan stor klassiker för att använda vita byxor till en sammanhängande och raffinerad outfit är den nautiska eller marina stilen. Speciellt under sommaren är randiga tröjor och skjortor som påminner om havets färger, i kombination med vita byxor, ett perfekt visitkort för att omedelbart framstå som chic och elegant.

Och varför inte gå loss med färger? Till vita byxor kan du praktiskt taget kombinera allt. Det viktiga är att alltid ha i åtanke att du inte bör överdriva eller blanda för många färger tillsammans.

Advertisement

När det gäller detaljerna som gör att vita byxor ser bra ut, utöver de som redan nämnts, har vi valet av rätt modell och underkläder. När det gäller modellen kan du följa instruktionerna som fungerar för alla andra typer av byxor, välja utifrån din kroppsform. När det gäller underkläder är det dock bra att undvika trosor med mörka färger och föredra vita eller ännu hellre hudfärgade. Och dessutom, för att undvika fula märken, rekommenderar vi att du använder stringtrosor eller sömlösa trosor och trosor med hög midja.

Nu är dessa små hemligheter även dina, så nu behöver du bara ha kul genom att skapa många fantastiska outfits.

Advertisement