Att torka din tvätt blir enklare med dessa 10 smarta torkställningar

av Hilda Maria Morgan

05 Maj 2023

Att torka din tvätt blir enklare med dessa 10 smarta torkställningar
Advertisement

Att torka tvätt skulle alltid vara en superlätt uppgift om vi kunde lägga alla våra kläder i torktumlaren. Detta är dock inte alltid möjligt, eftersom vissa mer ömtåliga eller det finns krymprisk för vissa plagg behöver de lufttorkas. Och den som inte har en torktumlare till sin tvätt måste alltid förlita sig på vädrets nycker eller inrätta en tvättstuga hemma.

Speciellt i hus där det inte finns någon tvättstuga, händer det att vi går runt med torkställningen i huset på jakt efter det område där den är minst störande eller där ventilationen påskyndar torkningen av tvätten. Även det att förvara torkställningen är inte alltid lätt på grund av storleken och formen som är dåligt anpassad till de flesta hörn.

Så hur organiserar du din tvätt? Det räcker med att hitta ösningen bland de tillgängliga torkställningarna: nedan visar vi 10 riktigt smarta förslag, som är lämpliga för dig som har lite utrymme eller helt enkelt vill förenkla ditt liv.

Advertisement

1. Väggtorkställ

Ett väggtorkställ som bara sänks när det behövs är rätt lösning för små rum.

Advertisement

2. Dörrtorkställ

Dörrar är inte bara till för att stänga till rum. Använd dem också för att hänga din tvätt.

3. Utdragbart torkställ

Om du har mycket tvätt att hänga eller kör många tvättmaskiner i följd är lösningen för dig det utdragbara torkstället. Du kan montera dem på olika höjder och bara öppna de du behöver. När de är stängda blir de praktiskt taget osynliga.

4. Utdragbart klädstreck

Lösningen för dig som inte vill behöva förvara torkstället eller inte vill att det ska vara synligt hela tiden, speciellt om du inte har en tvättstuga: det utdragbara klädstrecket, det kan placeras över ett badkar eller i framför ett fönster. Och syns endast vid behov.

5. Hylltorkställ

Montera stolpar i strukturen av en garderob eller bokhylla: du kan använda den övre delen för att placera tvättmedel och redskap som behövs för rengöring, den nedre delen kan du använda för att hänga din tvätt.

Advertisement

6. Taktorkställ

Och hur vore det och ditt torkställ hängde uppe i taket? Du skulle helt klart få ut mycket utrymme!

7. Torkställslåda

Få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet genom att placera ett torkställ i en låda.

Advertisement

8. Vertikalt torkställ

Alternativt kan du få ut det mesta av det vertikala utrymmet genom att placera ett vertikalt utdragbart torkställ i en lucka i väggen eller i en möbel.

9. Hopfällbart vägghängt torkställ

Det väggmonterade torkstället är en perfekt lösning, men om det är hopfällbart är det ännu bättre. När det inte används kan den enkelt förvaras för att spara utrymme och du kan montera det på den höjd du föredrar.

Advertisement

10. Hopfällbart torkställ

Slutligen erbjuder vi dig det vikbara torkstället. I plast eller metall är det väldigt lätt och kan placeras var som helst: på golvet, på badkaret eller, om du inte vill ta upp för mycket plats, utsträckt och lutad mot en vägg, men även hängande horisontellt. Perfekt för alla behov.

Vilket förslag föredrar du? Har du hittat några alternativa lösningar?

Advertisement