2 utmärkta botemedel för en väldoftande toalett utan spår av kalk

av Hilda Maria Morgan

29 April 2023

2 utmärkta botemedel för en väldoftande toalett utan spår av kalk
Advertisement

Toaletthygienen är verkligen en grundläggande faktor för bra badrumsrengöring. Det kan dock hända att även om du städar ofta, särskilt inne på toaletten, så tenderar det att bildas kalkavlagringar och envisa fläckar som är svåra att få bort. Till dem tillkommer också dålig lukt som ibland, på grund av kalkstenen som fångar bakterier, blir ihållande.

Produkterna på marknaden för att lösa dessa problem är många och relativt bra, men det finns också mer naturliga och ekologiska och mycket mindre aggressiva gör det själv-medel.

Här är några som du kan ha mycket nytta av.

Advertisement
Creativo

Creativo

För den första av de två åtgärder som vi föreslår behöver du:

  • 1 kopp sköljmedel
  • 2 koppar vit vinäger
  • 3 matskedar salt

Allt du behöver göra är att blanda ingredienserna i en behållare för att bilda en lösning som du sedan överför till en sprayflaska. När blandningen är tillredd, spraya den på innerväggarna och botten av toaletten och låt verka i några timmar. Efter den nödvändiga tiden, skrubba försiktigt med en toalettborste och spola toaletten. Det är en lösning som du kan använda ofta och som hjälper dig att ständigt hålla toaletten väldoftande och fri från kalk.

För ett ännu snabbare och ofta använt alternativ kan du använda:

  • 1 glas citronsyra
  • Några droppar diskmedel (gärna ekologiskt)

Blanda ihop ingredienserna och använd dem som ett rengöringsmedel för toalettens insida, även dagligen om så önskas, med hjälp av toalettborsten. Låt det verka i några minuter och skölj. Toaletten kommer alltid att vara väl rengjord och parfymerad och kalken kommer att behöva kämpa för att sätta sig och fånga bakterier.

I båda fallen handlar det om mer ekologiska och mindre aggressiva medel, än till exempel blekmedel som förvisso är ett perfekt hjälpmedel för desinfektion av många komponenter, men som måste användas med försiktighet. För att inte tala om kalkborttagningsmedel som vanligtvis är mycket nötande och skadliga produkter. Det som är lämpligt att göra är att varva den sporadiska användningen av blekmedel för att desinficera och avkalkningsmedel när du verkligen behöver med dessa mer ekologiska lösningar. Och tänk alltid på att de har fördelen av att ge badrummet en utmärkt doft.

Advertisement