Vad gör jag med förpackningarna? 8 alternativa användningsområden för bubbelplast att känna till

av Hilda Maria Morgan

02 Maj 2023

Vad gör jag med förpackningarna? 8 alternativa användningsområden för bubbelplast att känna till
Advertisement

Vi ser den dyka upp ur en låda, och den oåterkalleliga impulsen är alltid en: att spränga varenda luftbubbla. Vad pratar vi om? Bubbelplast! Inköp online, men även inköp av vissa ömtåliga varor i vissa butiker, är ofta fortfarande skyddade med bubbelplast. Det fungerar som ett emballage men är inte gjort av papper. Det är ett plastmaterial med luftbubblor, uppfunnit av en amerikan (Alfred Fielding) och en schweizare (Marc Chavannes) 1957, av misstag! Faktum är att de försökte skapa en tredimensionell tapet med utgångspunkt från ett duschdraperi. Men det är en annan historia.

Nedan kommer vi prata om några alternativa användningsområden för alla bubbelplaster som du råkar hitta runt om i huset.

Advertisement
ale_fap/Amazon

ale_fap/Amazon

  • Som... skyddsspapper! Ok, det är uppenbart, men det betyder inte att det inte är värt att komma ihåg: om inte alla luftbubblor har spruckit under transporten (vilket nästan aldrig händer), kan samma bit bubbelplast komma till användning för att skydda andra föremål som ska skickas i framtiden. Så hitta en tom låda, eller korg eller påse, och fyll dem med bubbelplast.
  • Pyssel med barnen: om du söker på nätet hittar du många färgglada idéer för att måla genom att använda bubbelplast! Det är roligt för barnen och ja, det kommer att sprängas några bubblor.
  • Inuti väskor och skor och eventuella plagg eller accessoarer som behöver "vadderas" på något sätt innan de förvaras i en garderob, för att inte tappa formen. Precis som man gör med papper!
Advertisement
TheBartNew/Reddit

TheBartNew/Reddit

  • Blomkrukor: du kan använda den på två sätt. För att värmeisolera krukor när vintern kommer. Eller till och med för att stödja växter som är lite små för krukan, genom att placera bubbelplasten på sidorna.
  • För att isolera fönster på vintern. När det är kallt, och du inte har dubbla glas, kan du på vissa sekundära fönster fästa (även bara genom att fukta plasten eller glaset lite) bubbelplasten på glaset,, det kommer att fungera utmärkt för att isolera.
  • För handtagen på trädgårdsredskap, de som är gjorda av trä eller metall som, om de hanteras under en längre tid, till slut gör att man får ont i händerna och kanske till och med tenderar att glida och tappa greppet. Du kan förbättra deras grepp och göra dem lite mer bekväma med bubbelplasten. Och du kan byta ut den när det blir för platt.
  • För ett barnsäkrat hem för barn som kryper och när de fortfarande är små och går och nyfiket tittar överallt med risk att skada sig lite vid kanter och liknande. Bubbelplast kan undvika obehagliga olyckor!

Hade du någonsin funderat över att använda bubbelplast på något av dessa sätt?

Advertisement