Allt du behöver är ett glas och 4 naturliga produkter för att noggrant rengöra din tvättmaskin

av Hilda Maria Morgan

26 April 2023

Allt du behöver är ett glas och 4 naturliga produkter för att noggrant rengöra din tvättmaskin
Advertisement

Kalken och smutsen som samlas inuti tvättmaskinen kan i förlängningen störa apparatens funktion och tvättens perfekta hygien. För att inte tala om de dåliga lukterna som kan uppstå. Det finns naturligtvis bra kalkborttagningsmedel och kemiska desinfektionsmedel som kan förebygga eller lösa problemet.

Men det är också möjligt att åtgärda problemet genom att regelbundet och ständigt använda vissa naturliga produkter som, om de förs in i trumman före en tom tvätt på en hög temperatur, kan garantera eliminering av mögel, bakterier, kalk och dålig lukt.

Det innebär att kunna hålla en god hygiennivå och en ganska effektiv drift av apparaten. Genom att fortsätta läsa nedan kommer du få du reda på vad vi pratar om.

Advertisement
Creativo

Creativo

Av alla produkter som vi listar nedan är det bara att dosera ett glas och hälla det direkt i trumman. Det är medel som ofta används för städningen av hemmiljön, när målet är att göra det på ett ekologiskt och naturligt sätt.

  • Bikarbonat: natriumbikarbonat är bland de mest använda naturliga ämnena för hemhygien och mer. Det är därför inte förvånande att det också är bland de produkter som kan desinficera insidan av tvättmaskinen. Släng in ett glas bikarbonat i trumman och påbörja en tom tvätt och på en ganska hög temperatur. Förutom rengöring ska bikarbonat också hjälpa till att neutralisera lukter.
  • Citronsyra: detsamma gäller för citronsyra, vars användning är mindre utbredd än bikarbonat men vars effektivitet är lika garanterad. I detta och i det föregående fallet, förutom ett glas med produkten som ska hällas i trumman, kan du lägga till några droppar eterisk olja för att ge parfym.
  • Vit vinäger: den andra magiska ingrediensen, som ofta används i många hushållssysslor, är vit vinäger. Den fungerar riktigt bra för att sanera och lösa upp kalk. Allt du behöver är det vanliga glaset som hälls upp i trumman och sedan kan du starta en tom tvätt.
  • Citron: ännu en klassisk naturprodukt, citron är användbar för att rengöra och parfymera många saker. I det här fallet behöver du använda juicen. Vi rekommenderar dock att du filtrerar den noggrant innan du häller den i trumman, eftersom kärnorna kan störa tvättmaskinens funktion.

För att de just nämnda medlen ska vara effektiva är det nödvändigt att, vilket av dem du än väljer, utöva det konsekvent ungefär en gång i månaden. Vid det här laget är det bara helt enkelt att prova.

Advertisement