Har du gammalt nagellack som ska slängas? Använd dem för några mindre reparationer

av Hanna Birgitta Nilsson

09 Augusti 2021

Har du gammalt nagellack som ska slängas? Använd dem för några mindre reparationer
Advertisement

Normalt bör en öppen nagellacksförpackning användas inom högst 16 till 24 månader. Efter två år från öppnandet bör du därför inte längre använda produkten till din manikyr, såvida du inte märker att konsistensen har förblivit oförändrad, utan klumpar..

Vissa ändrar till och med färg, och i så fall är det ett tydligt tecken på att det inte längre är möjligt att använda dem på våra naglar. Men om de fortfarande är ganska flytande och fortfarande har en märkbar färg, kan de vara användbara för små reparationer, särskilt om de är genomskinliga.

Advertisement
mixedfitness.com

mixedfitness.com

  • Laga ett litet hål i myggnätet: med en transparent eller ljusfärgad emalj eller i alla fall med en färg som är lik myggnätet, kan du fixa ett litet hål med lite nagellack. Se på den här videon för mer information.
  • Fäst en skruv: Om du vill se till att en skruv sitter kvar där den ska, kan du ta på lite nagellack innan den skruvas fast. Här ser du hur man gör.
  • Förstört kakel: försök att kamouflera skadan genom att måla det skadade området med en färg som är så lik som möjligt själva kaklet.  Video
  • Mot rostfläckar: på alla föremål som rostar, där de bildas små fläckar, kan du använda dig av nagellack, helst transparent. Pensla på metallobjektet så att det skapas en hinna som förhindrar rosten att färga av sig. Titta på den här videon för att få veta mer.
  • Undvik att band och tyg går upp: om du syr, känner du till det här knepet. Ändarna på band eller rosetter tenderar ofta att gå isär, men det går att använda ett nagellack för att undvika detta.

Nyttigt att veta, tycker du inte?

Advertisement