Kreativ återanvändning: spara saker från papperskorgen och förvandla dem till mycket användbara föremål

av Hilda Maria Morgan

17 Juni 2022

Kreativ återanvändning: spara saker från papperskorgen och förvandla dem till mycket användbara föremål
Advertisement

Upcycling är inget annat än den så kallade kreativa återanvändningen. Det är den praxis som består i att återanvända avfallsmaterial eller föremål som anses värdelösa för att omvandla dem till nya saker, upplevda som bättre eller med större användbarhet. Kreativ återanvändning har ett stort värde för mentaliteten kopplat till återvinning och att värna om miljön. Det har också ett stort konstnärligt värde eftersom det är synonymt med kreativitet och förvandling. Det representerar det som, som de säger, kombinerar affärer med nöje.

När du tittar på följande idéer kommer du att bli förvånad över att se hur många användbara eller grundläggande föremål som kan skapas genom kreativ återanvändning av andra som du vid första anblick inte skulle ge någon andra chans.

Advertisement

Ett gammalt durkslag i metall kan till exempel med lite tålamod och fingerfärdighet bli en vacker lampa.

Advertisement

Och samma sak kan hända med en gammal tekanna i metall. Lampan i fråga kommer att bli riktigt originell.

Men vad du kan göra med en engångsgitarrhals är otroligt. Hängande på väggen kan den bli en underbar klädhängare eller nyckelhängare. Musikälskare kommer att tycka att det är en lysande idé.

Och vad sägs om att kombinera en anonym väggväckarklocka som läggs till en gammal trumma eller ett trumset? Väckarklockan kommer inte längre att vara anonym och kommer att ge miljön en ganska rock'n'rollig stil.

Ännu ett exempel med en trumma eller bastrumma, med den skulle du kunna göra en hängande taklampa. Detta blir också en pärla som potentiellt skulle älskas av musiker och finsmakare.

Advertisement

En gammal engångsstol skulle kunna användas för att skapa en upphöjd skål. De upphöjda skålarna är mycket användbara för de med medelstora eller stora hundar eller som kanske är gamla. Genom att böja sig ofta kan hundar utveckla nackbesvär (till exempel nack-artros) som orsakar smärta genom att hindra dem från att äta och dricka i lugn och ro. En upphöjd skål kan verkligen förbättra deras livskvalitet.

Ett träställ och handfat på en rengjord gammal cykel kommer att göra det till ett mycket speciellt designhandfat som kommer att ge badrummet en helt unik stil.

Advertisement
redsam86/Reddit

redsam86/Reddit

Att måla om gamla stolar eller fåtöljer är förmodligen den mest praktiserade och utbredda formen av återanvändning. Och det ger alltid stor tillfredsställelse.

BrewCoven/Reddit

BrewCoven/Reddit

För att återanvända en gammal väckarklocka genom att förnya den, behöver du bara byta bakgrund.

Advertisement

De upphöjda skålarna som nämndes tidigare kan också tillverkas av pallar eller längre bänkar i vilka två eller flera skålar får plats. Den kommer alltså att vara användbar för flera hundar eller användbar för att innehålla både vatten och mat.

Ett roligt jobb att göra, kanske under semestern, är att skapa lyckliga tomtar, dockor och jultomtar genom att återvinna en gammal golvmopp. Se först till att du rengör och desinficerar dem perfekt och börja sedan med skapandet. Det kan också vara en rolig aktivitet att göra med barnen.

Har du redan genomfört något sådant här originellt kreativt återvinningsprojekt?

Advertisement