Torka din tvätt utomhus: 9 användbara tips för att göra det på ett mer effektivt sätt

av Hilda Maria Morgan

26 April 2023

Torka din tvätt utomhus: 9 användbara tips för att göra det på ett mer effektivt sätt
Advertisement

Att lufttorka tvätten utomhus var normen fram till uppfinningen av torktumlaren i början av 1900-talet. Många tar fortfarande till denna metod av olika anledningar. Det finns många fördelar med att torka tvätten i det fria, först och främst nollenergiförbrukningen, vilket gör att vi kan spara pengar och ha en lägre påverkan på miljön, men inte bara. Faktum är att den utomhusluften torkar vår tvätt utan att få den att skrynklas och minskar slitage, med en åtföljande förlängning av livslängden, samt lämnar en behaglig doft.

Denna operation har också en rad exakta regler som för att utföras på bästa sätt och för att garantera utmärkta resultat. Här följer 9 tips som hjälper dig att torka din tvätt utomhus så effektivt som möjligt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Med dessa tips blir det snabbt och enkelt att torka din tvätt utomhus:

  • Först och främst är det viktigt att skaka plaggen väl när de tas ur tvättmaskinen så att de torkar snabbare och blir skrynkelfria.
  • Torkningen blir också snabbare om plaggen hängs i solen, vilket också har en desinficerande effekt; var dock noga med att hänga dem ut och in, så att solstrålarna inte orsakar missfärgning av plaggen, speciellt de mörkare.
  • Häng kläderna så separerat som möjligt för att säkerställa större luftcirkulation för snabbare torkning.
  • Tjocktröjor kan deformeras om de hängs på tork på en lina eller torkställning, det är mycket bättre att lägga dem horisontellt på en handduk.
  • Bh-kupor och i allmänhet all vaddering måste läggas rätt innan plagget hängs ut för att torka; på så sätt kommer den att hålla rätt form.
  • Användningen av klädnypor kan lämna irriterande märken på dina tyger; om du verkligen måste använda dem, till exempel under blåsiga dagar, se först till att de är rena och välj de mer milda, de kommer att lämna mindre synliga märken.
  • Att hänga ömtåligare plagg på galgar för torkning skyddar dem från skador. Användningen av galgar hjälper också till att öka det tillgängliga utrymmet när du har ett litet torkställ eller behöver torka flera tvättar samtidigt.
  • Slutligen, kom ihåg att tvätten bör hängas ut så fort tvätten är klar för att förhindra att stagnationen av luftfuktigheten gör att tygerna utvecklar en dålig lukt.

Har du redan startat tvättmaskinen?

Advertisement