Vet du inte var du ska börja för att göra i ordning ditt sovrum? Det finns ett väldigt enkelt tips som löser problemet

av Hilda Maria Morgan

25 April 2023

Vet du inte var du ska börja för att göra i ordning ditt sovrum? Det finns ett väldigt enkelt tips som löser problemet
Advertisement

Sovrummet är rummet där vi vilar och kopplar av, ibland även när det kommer till städning. Faktum är att om de andra utrymmena i huset, som delas med andra som vardagsrummet, eller rum som är mer krävande när det gäller konstant hygien som badrummet och köket, tvingar oss att ständigt vara på vår vakt, så känner vi oss inte lika peppad när det handlar om lite stök i sovrummet. Kanske sopar man ofta, bäddar sängen varje dag och skjuter sedan upp själva städningen och iordningställandet till ett senare tillfälle.

Men när det ödesdigra ögonblicket kommer måste man rulla upp ärmarna, flytta saker, damma och städa överallt. Och alla har sin egen metod. Men om du fortfarande inte har hittat det sätt som är rätt för dig, eller om du skulle vilja prova en annan, finns det en väldigt enkel, som även passar för att lära de små hur man återställer ordningen i sitt sovrum. Och sedan kan du faktiskt applicera den i vilket rum som helst!

Advertisement
Creativo

Creativo

Den magiska formeln sammanfattas lätt i detta uttryck: "släng allt på sängen". Det verkar trivialt, men det är ett nästan idiotsäkert sätt att hantera städning i sovrummet och därutöver.

Första steget: se dig omkring och identifiera allt som är malplacerat, oavsett kategori. Ta allt och lägg det på sängen.

Du kommer att märka att genom att tömma rummet, rensa hyllor, hyllor och hörn där allting stod tills för en stund sedan, kommer att förbättra det allmänna intrycket av rummet, och framförallt kommer det göra det möjligt att rengöra möblerna, damma av dem innan du placerar sakerna på rätt plats.

Steg två: när alla ytor (även fönsterbrädan!) har rengjorts, vänd dig mot högen på sängen. Det är dags att reda ut allt.

  • Böcker och prydnadssaker som behöver gå tillbaka till sin plats bör dammas av och noggrant ställas tillbaka;
  • Ha en påse eller liknande redo för allt du måste slänga (mer än en, om du redan vill sopsortera);
  • Dela upp kläderna som ska förvaras i garderoben från de som behöver tvättas. För dem som du vill använda igen och som du inte känner för att lägga tillbaka i garderoben, prova att placera dem i en snygg inredningskorg.

Tredje och sista steget: avsluta rengöringen.

  • Byt lakan och filtar på sängen;
  • Sopa och tvätta golvet.

Knepet fungerar även i vilket annat rum som helst, hitta bara en stor yta att stapla allt på, kanske till och med som är upphöjt (ett bord, ett badkar, en köksbänk). Och du kan också använda den ytan när det inte finns någon djuprengöring att göra, utan bara för att städa snabbt!

Advertisement