Håll flugor borta från din trädgård med dessa 6 naturliga medel

av Hilda Maria Morgan

28 April 2023

Håll flugor borta från din trädgård med dessa 6 naturliga medel
Advertisement

Bland de oundvikliga nackdelarna med den varma årstiden har vi helt klart flugornas precisa återkomst, som sprider sig i våra hem och trädgårdar från den första värmen. Om problemet kan lösas inne i huset genom att installera myggnät på fönstren, på balkongen, altanen kan inte detta knep utnyttjas på samma sätt i trädgården och man tvingas ta till alternativa botemedel.

Det finns många naturliga lösningar för den som inte vill ta till kemiska insekticider, som verkligen inte är bra för vår hälsa heller. Kryddor, tvålar, avvisande lösningar och fällor kan enkelt förberedas hemma och kommer att göra vårt tid utomhus trevligare genom att eliminera det irriterande surrandet av dessa irriterande insekter.

Låt oss tillsammans ta reda på 6 naturliga medel som är väldigt lätta att skapa hemma.

Advertisement

1. Kryddnejlika

Denna krydda med sin genomträngande lukt tycks inte om av flugor, som kommer att undvika den. Du kan placera skålar med kryddnejlika i de mest populära områdena i din trädgård. Om du däremot vill ha picknick utomhus och vill slippa oväntade gäster kan du lägga lite frukt som du stuckit in kryddnejlika i på bordet. På så sätt slipper flugorna komma nära din mat.

Advertisement

2. Parfymerad tvål

En annan idiotsäker metod för att hålla flugor borta är att lägga en doftande tvål i en påse och hänga den utomhus i de områden där vi ofta är. För bästa resultat, använd naturliga tvålar med en mycket intensiv arom av citron, bergamott och citrusfrukter, mynta eller lavendel.

3. Vit vinäger och mynta

Skapa en blandning av vit vinäger och myntablad och låt det dra i en vecka, filtrera och spraya det sedan överallt, inomhus och utomhus. Den starka lukten av denna blandning kommer att hålla flugor borta och lämnar dig fri att njuta av en välförtjänt vila!

4. Aromatiska växter

Om du älskar trädgårdsarbete kan du enkelt dra nytta av denna passion för att hålla alla irriterande insekter, inklusive flugor borta. Faktum är att aromatiska växter, med sin behagliga doft, inte bara gör din vistelse i trädgården eller på balkongen trevligare, utan hjälper dig också att hålla flugorna borta. De mest lämpliga växterna för detta ändamål är lavendel, basilika, mynta, malört och vinruta.

5. Pyrethrum

Pyrethrum är en prydnadsväxt med antiparasitära egenskaper, som hjälper dig att hålla flugor borta, men även många andra insekter. Förutom att odla den i krukor bredvid ytterdörren eller fönstren, eller på din tomt, kan du förbereda ett insektsmedel med dess blommor. Allt du behöver göra är att låta dem torka på plantan, samla dem och pulverisera dem. Späd en jämn sked av det så erhållna pulvret i en liter vatten, skaka väl och spraya vid behov.

Advertisement

6. Fälla

Slutligen, en sista åtgärd som vi föreslår för att permanent eliminera flugor från din trädgård är att skapa en klassisk flugfälla. Du kan enkelt göra den hemma med hjälp av en ituskuren plastflaska, med den övre delen upp och ner i den nedre delen, i vilken du har stoppat in vatten och lockbete, det vill säga ett ämne som drar till sig flugor genom att fånga dem inne i flaskan. Du kan välja mellan olika ämnen: en ansjovis, en potatis, sockerhaltiga ämnen, jäst.

Vilken metod föredrar du för att hålla flugor borta från din trädgård?

Advertisement