Ett aldrig tidigare skådat sätt att tvätta toalettsitsen: i diskmaskinen

av Hilda Maria Morgan

19 April 2023

Ett aldrig tidigare skådat sätt att tvätta toalettsitsen: i diskmaskinen
Advertisement

Ingen gillar att behöva kämpa mycket för att städa toaletten, det är utan tvekan ett av de mest avskyvärda områden när det kommer till hushållssysslor. Därför är vi alltid glada över att hitta knep och lösningar för att rengöra den på ett smart sätt, för att drastiskt minska irritationsmoment och optimera resultatet. Framför allt i underhållet av toaletten använder vi en hel serie produkter, deodorantlösningar och tillbehör som bör användas dagligen så att periodisk rengöring blir lite mindre irriterande och går smidigare.

Men vad kan man hitta på för att rengöra toalettsitsen ordentligt? När du vill göra ett ordentligt jobb måste du till och med ta bort den. Men har det någonsin fallit dig in att du inte skulle rengöra den själv utan överlämna jobbet till en hushållsapparat? Det handlar om ett mycket kontroversiellt städtrick som cirkulerar på nätet. Läs vidare för att få veta mer.

via janelleandkate/Instagram

Advertisement
janelleandkate/Instagram

janelleandkate/Instagram

Idén har dykt upp på sociala medier, där det inte råder någon brist på videor av människor som visar de mycket få drag som krävs för att efterlikna bedriften. Faktum är att det räcker att ta bort toalettsitsen med locket från toaletten och placera den öppen, i sidleddiskmaskinens nedre hylla. Sedan kör man en tvätt som vanligt och toalettsitsen kommer utan tvekan att bli ren och glänsande, kanske till och med parfymerad.

Resonemanget bakom ett så enastående val är intuitivt: diskmaskinen tvättar på höga temperaturer och desinficerar allt. Den lyckas ta bort smuts från tallrikar och kastruller, och med vattenstrålarna når den överallt.

Lika lätt är det dock att föreställa sig de starka reaktioner som utlöses av ett liknande val: det finns många webbanvändare som helt enkelt inte kan tolerera att se en del av toaletten placeras bredvid tallrikar och annan disk.

Du kan se en av dessa videor nedan.

Advertisement

Den rätta metoden

Den rätta metoden

Creativo

Sedan idén började cirkulera på nätet har ett faktum glömts bort: förmodligen var detta ett content utformat just för att skapa kontroverser.

Bortsett från hygieniska problem med ett sådant knep (som är helt rimliga), finns det också ett praktiskt övervägande: diskmaskinen tar verkligen mycket längre tid än det tar att göra det för hand, i "old school"-stil.

Men om du vill undvika att böja dig och skrubba med handskar och svampar och trasor kan du alltid göra så här:

  • Fyll en balja med varmt vatten
  • Häll i lite tvättmedel (kanske ett med något desinficerande element eller blekmedel)
  • Lägg i toalettsitsen och låt det verka i några timmar
  • Torka bort resterande smuts, vilken kommer vara mycket lättare att få bort, skölj och torka innan du sätter tillbaka den på toaletten.

Kort sagt, låt diskmaskinen användas bara till disken!

Advertisement