Res bekvämt och organiserat: 10 oumbärliga prylar för bilister

av Hilda Maria Morgan

13 Maj 2023

Res bekvämt och organiserat: 10 oumbärliga prylar för bilister
Advertisement

Man kan förstå mycket om någons personlighet bara genom att titta på bilen de kör, och detta gäller inte bara för den modell de väljer, utan också av en mängd andra anledningar. Ordning och renlighet, till exempel, säger mycket om förarnas vanor, precis som de prylar de väljer ger oss värdefull information om hur mycket tid som tillbringas framför ratten och även om deras livsstil.

Speciellt när du tillbringar mycket tid i bilen är det därför av grundläggande vikt att ha rätt prylar, vilket kommer att göra vårt liv enklare, vilket gör att vi kan resa mer bekvämt och organiserat.

Nedan listar vi 10 prylar som varje bilägare bör ha ombord för att njuta av maximal komfort och effektivitet.

Advertisement

1. Anti-imma-spray

1. Anti-imma-spray

NaviCo./Amazon

Denna spray är oumbärlig för alla förare som alltid har bråttom och inte har tid att vänta på att defrostern ska göra sitt jobb. Även lämplig för fönster i hemmet och speglar, den mycket användbar för att förbättra vår körupplevelse, genom att göra körandet enklare och säkrare. Vissa produkter fungerar även bra mot is, vilket besparar oss besväret att ta bort den innan vi ger oss av när bilen har stått parkerad i många timmar i kylan.

Advertisement

2. Rengöringsgel

2. Rengöringsgel

Gartenddesign Gestaltung/Amazon

Plastinteriörer kan lätt samla damm och smuts och borttagningen är ofta komplicerad på grund av formen på vissa delar av vår bil, som skapar hörn som är svårnådda med traditionella hjälpmedel. Lyckligtvis finns det idag en rengöringsgel som kan hjälpa oss att få alla de mest oåtkomliga hålen i vår bil att bli som nya igen. Det räcker att torka av hela interiören med det för att få den att glänsa igen. Även lämplig för tangentbord och fjärrkontroller, det är verkligen en måste-ha-produkt.

3. Resekudde

3. Resekudde

Skyomar/Amazon

Den som tillbringar mycket tid i bilen vet hur obekväm bilsätet kan bli efter flera timmars körning. Lösningen i det här fallet är en ergonomisk kudde, som hjälper dig att känna dig bekväm även under mycket långa resor, och gör så att du kan undvika täta stopp för att sträcka på benen för att minska obehaget. Den är också perfekt när du tillbringar många timmar sittande hemma eller på kontoret.

4. Gummilister på bildörrarna

4. Gummilister på bildörrarna

Roberto Pavan/Amazon

En ofta förbisedd aspekt i bilisters liv är den möjliga skada som man oavsiktligt kan orsaka på andra fordon eller på sin egen bil genom att öppna och stänga dörrarna. Speciellt när man har små barn kan det faktiskt ofta hända att dörrarna smäller i andra fordon, föremål eller närliggande byggnader när de öppnas för att man ska komma in och ut. Gummilisterna är perfekta för att säkerställa rätt skydd för våra dörrar, som förblir så gott som nya.

5. Matchande set

5. Matchande set

Dafina/Amazon

För modeälskare måste även bilen alltid vara stilfull. Varför inte unna dig en matchande uppsättning rattkåpor, golvmattor och sätesskydd? Din bil blir redo för röda mattan!

Advertisement

6. Bärbar dammsugare

6. Bärbar dammsugare

Davide C./Amazon

De som älskar renhet kan absolut inte missa en bärbar dammsugare, för att vara på det säkra med att alltid hålla bilen maximalt ren.

7. Telefonsupport

7. Telefonsupport

NVB/Amazon

En telefonhållare är ett viktigt tillbehör för dagens förare. För att alltid ha gps:en nära till hands eller för att ha en säker plats att placera din telefon på är det alltid bra att ha en i bilen.

Advertisement

8. Speglar för döda vinkeln

8. Speglar för döda vinkeln

Luigi Ammirati/Amazon

Speglar för döda vinkeln är ett mycket värdefullt hjälpmedel för alla potentiellt riskfyllda manövrar, de ger oss bättre sikt runt och bakom fordonet. Perfekt för dig som alltid vill säkerställa en säker körning.

9. Slippasta

9. Slippasta

Fabio/Amazon

Hur många gånger har du hittat reporkarossen på din bil? Säkert många. Om reporna inte är för djupa är det möjligt att få karossen att bli som ny igen helt enkelt genom att använda slippasta. Det är ett viktigt tillbehör för dem som bryr sig om sin bils utseende.

Advertisement

10. Anti-frost-fodral

10. Anti-frost-fodral

Salvatore/Amazon

Slutligen, bland de nödvändiga tillbehören för att lugnt kunna möta vintern kan anti-frost-fodralet inte saknas: det är nödvändigt för dem som inte kan ställa in sin bil under den kalla årstiden, det gör så att du kan skydda ditt fordon och åka iväg snabbare efter en natt i kylan.

Vilka tillbehör är viktiga för en förare enligt din åsikt?

Advertisement