8 geniala men enkla lösningar för ett enklare och säkrare liv

av Hilda Maria Morgan

14 Mars 2023

8 geniala men enkla lösningar för ett enklare och säkrare liv
Advertisement

I den dagliga användningen av vissa föremål känner vi ofta att vi behöver optimera tid, utrymme eller ekonomiska eller fysiska resurser, och vi inser ofta att vi använder föremål på fel sätt först när vi upptäcker att det finns ett bättre sätt att använda dem på.

Från rätt sätt att tillaga våra måltider i köket till den idiotsäkra metoden för att förbättra användningen av möbler eller andra vardagsföremål, till knepen för att undvika pinsamma eller potentiellt farliga situationer i offentligheten, det finns jättemånga knep som kan hjälpa oss att leva på ett bättre sätt. Vi har valt ut 8 som du kanske inte hade hört talas om innan.

Advertisement

1. Ett ljus i garderoben

Ljus är inte bara ett föremål som hjälper oss att lysa upp mörkret i händelse av ett strömavbrott eller en av de väsentliga ingredienserna för en romantisk kväll. En annan praktisk användning av dem är att de hjälper oss när vi ska välja kläder i garderoben. Om friktionen hindrar dina galgar från att glida ordentligt på garderobsstången kan du faktiskt gnida ett stearinljus på stången, så att stearinet som avsätts på den eliminerar friktionen.

Advertisement

2. Inte bara en strykbräda

Om du ska göra reparationer och behöver luta dig mot golvet, skydda din rygg med en strykbräda. Du slipper skada dig i onödan.

3. Placera skorna med uppsidan nedåt

När du är på stranden och tar av dig skorna, var uppmärksam på var och hur du ställer dem. Om du placerar dem i skuggan och upp och ner kommer de att absorbera mindre värme och i slutet av dagen kan du sätta på dig dem utan skador.

4. Kratta löv

Om du har mycket löv att kratta i trädgården kommer du säkert att göra det snabbare med den här metoden: placera en mycket stor påse på marken, se till att den är helt öppen, kratta ner löven i påsen och i slutet kan du enkelt lyft den och transportera den till komposten.

5. Goda jordgubbar!

För att äta jordgubbar utan stjälken, ta ett sugrör och tryck det från undersidan till ovansidan av bäret, det tar bort stjälken och lämnar fruktköttet helt.

Advertisement

6. Rena myggnät

Hemligheten för att ta bort damm och spindelväv från myggnät på ett ögonblick är att använda en mjuk borste eller en roller.

7. Krossat glas

Det bästa sättet att samla upp och kassera krossat glas är att placera det i en styv behållare som skyddar mot skärsår.

Advertisement

8. Skära småtomater

När du ska skära körsbärstomaterna sparar du tid genom att använda två tallrikar. Lägg körsbärstomaterna på en tallrik, täck dem med en andra tallrik och du kommer att kunna skära dem alla på en gång.

Advertisement