Badrummet som ett SPA: 10 föremål som vi alla borde ha för att njuta av det till fullo

av Hilda Maria Morgan

12 April 2023

Badrummet som ett SPA: 10 föremål som vi alla borde ha för att njuta av det till fullo
Advertisement

Vi försöker vanligtvis organisera vårt badrum på bästa möjliga sätt, så att vi kan ha ett rum som är så funktionellt som möjligt, vilket hjälper oss att bättre ta hand med vår dagliga vård av kroppen, och genom att se till att de nödvändiga elementen aldrig saknas: handdukar, toalettpapper och inte särskilt mycket annat. Detta rum kan dock lätt förvandlas till en plats för behaglig avkoppling, där vi kan unna oss lite extra välbefinnande genom att återskapa en SPA-atmosfär i hemmet.

Det räcker med en liten kostnad eller något kreativt återvinningsknep för att lägga till underbara och bekväma detaljer till våra badrum och för att kunna låta oss njuta av skönheten även när vi gör oss redo för jobbet på morgonen. Nedan listar vi 10 objekt som vi alla bör överväga att skaffa till vårt badrum.

Advertisement

1. Snygga förvaringsställ

1. Snygga förvaringsställ

Amazon

För ett perfekt organiserat badrum, där vi inte behöver slösa tid på att leta efter det vi behöver, är det viktigt att tänka på behållare för alla våra toalettartiklar som smink, penslar, tvål, krämer, handdukar. Välj behållare som också är trevliga att se på, samt är funktionella; det kommer att bli trevligare att göra sig iordning!

Advertisement

2. Krokar och handduksställ

2. Krokar och handduksställ

Ikea

Finns det något värre än att kliva ut ur duschen och inse att du har glömt din badrock? Eller ta upp handduken efter att man tvättat sig och känna att den är fuktig? I ett badrum är det viktigt att det finns tillräckligt med utrymme för att hänga handdukarna bekvämt, så att de får luft att torka bättre. Fritt fram, därför, för vägg- eller dörrkrokar, hyllor och skenor, det är viktigt att ha dem bredvid handfatet och duschen eller badkaret: det kommer att ta upp lite plats, men vinsten i form av praktiska egenskaper kommer verkligen att vara enorm!

3. Badrumsmatta

3. Badrumsmatta

Amazon

För att känna sig varm och omhändertagen är det viktigt att täcka golvet med en mjuk matta. Den är användbar när du går ut ur duschen för att undvika att golvet blir blött och känna golvets kyla, mattan är också något varmt och mysigt för våra fötter när vi använder handfatet på morgonen. Vissa modeller har även fina mönster som hjälper oss att börja dagen på rätt sätt.

4. Soptunna

4. Soptunna

Amazon

Det finns många tillfällen då vi behöver slänga något i soporna: från tandtråd till bomullspinnar eller bomullstussar, vi använder många engångsprodukter varje dag och att varje gång behöva gå till köket leder till slöseri med tid. Eller så händer det att vi glömmer något på handfatet. Bättre då att välja en snygg soptunna, gärna med lock. Det kommer att vara både snyggt och praktiskt!

5. Toalettborsthållare

5. Toalettborsthållare

Amazon

Toalettborsthållaren är en annan väsentlig del i badrummet, även om den inte alltid är så iögonfallande. Idag finns det minimalistiska modeller tillgängliga, med essentiella och rena linjer, och andra som är roliga eller har speciella former. Det kommer säkert att bli lättare att integrera toalettborsten i inredningen eller göra den till en trevlig medelpunkt såhär.

Advertisement

6. Tvålkopp

6. Tvålkopp

Ikea

Ett annat sätt för att känna sig som i ett SPA i ditt badrum är att vara särskilt uppmärksam på valet av tillbehör: köp ett koordinerat badrumsset med tvålkopp, tandborstkopp och behållare för flytande tvål: effekten blir mer harmonisk och vackrare. Det finns många modeller tillgängliga på marknaden, välj den som ligger närmast din personliga smak!

7. Förvaringsskåp

7. Förvaringsskåp

Ikea

I badrummet är det viktigt att ha ett väggskåp där du kan ha produkter till rakning och munhygien, bomullspinnar, bomullstussar men också mediciner som alltid måste finnas nära till hands. Välj ett med spegeldörrar om du vill spara utrymme: det kommer att ha en dubbel funktion.

Advertisement

8. Behållare för bomull

8. Behållare för bomull

Amazon

Och vad sägs om att skaffa några söta behållare till bomullstussarna och bomullspinnarna? Det går att hitta olika modeller på marknaden, du kommer säkert hitta den som passar din smak bäst, men du kan också välja att göra dem med kreativ återvinning, till exempel genom att återanvända gamla ljusbehållare i glas eller dekorera sylt- eller grönsaksburkar.

9. Mjuk badrock

9. Mjuk badrock

Etsy

Vad sägs om att låta dig svepas in i den mjuka och varma famnen av en badrock medan du tar hand om din kropp? Även i ett gammalt badrum med dova färger kommer du säkert att känna dig på bästa sätt med en mjuk badrock på!

Advertisement

10. Handdukar

10. Handdukar

Etsy

Sist men inte minst, handdukarna: de är viktiga i alla välutrustade badrum, de kan också bli medelpunkter för vårt välbefinnande. Släng de slitna och de som hårdnat av för många tvättar och unna dig en uppsättning mjuka handdukar med vackra fängslande färger. Se till att de alltid räcker till alla familjemedlemmar och framför allt att de alltid är rena och torra. Du kommer att se att din upplevelse omedelbart förbättras.

Har vi glömt några nödvändigheter till badrummet?

Advertisement